Η EuroLeague, με αφορμή διάφορα - ευφάνταστα τουλάχιστον, πλην ατυχή και υποβολιμιαία πιθανότατα - σενάρια, με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε την κατάσταση με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της τριετίας 2020-23, τονίζοντας ότι η NOVA «παρουσίασε την καλύτερη προσφορά», βάζοντας έτσι τέλος στην ανεύθυνη φημολογία περί δήθεν "απ' ευθείας ανάθεσης".

H EuroLeague επιλέγει τη συνέχιση της συνεργασίας με τη NOVA ως το 2023, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αρκετοί ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της διοργάνωσης, καταρρίπτοντας ουσιαστικά το επιχείρημα ότι «λόγω της πρακτικής της δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υψηλότερη ελληνική προσφορά».

H EuroLeague επέλεξε τη συνέχιση της συνεργασίας με τη NOVA ως το 2023, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αρκετοί ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της διοργάνωσης.

«Υπήρξαν κι άλλες πλευρές που έδειξαν ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της EuroLeague και του EuroCup σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά. Η NOVA, εκτός από το ότι είναι μακροχρόνιος εταίρος της EuroLeague, παρουσίασε ξανά την καλύτερη προσφορά από όλες τις απόψεις, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει τα δικαιώματα για ακόμα τρία χρόνια. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τη NOVA», επισημαίνει η EuroLeague στην ανακοίνωσή της.