Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, απάντησε σήμερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή τις δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι. Ναι μεν τις χαρακτήρισε ως ατόπημα, ωστόσο τόνισε ότι η διοίκηση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, κακώς προσπαθεί να πολιτικοποιήσει το ποδόσφαιρο, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει κόντρα Ολυμπιακού με την κυβέρνηση της χώρας.

Αναλυτικά όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM»:

-Για την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«Η άποψή μου είναι σαφής και δεδομένη. Δεν θα παρουσιάσω το κρέας ψάρι, δεν θα πω ότι από τη μια μέρα στην άλλη έχουμε φοβερές διαιτησίες που δεν κάνουν λάθη. Εμμένω στη χρήση του VAR. Πολλές φορές γίνεται πολύ κακό για το τίποτα για να δημιουργηθεί ντόρος. Προφανώς η κατάσταση είναι προβληματική, αλλά και ο κόσμος δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που τον οδηγούν σε ακρότητες. Στη διαιτησία είμαστε σε κατάσταση πιο εξομαλυμένη. Το επίπεδο διαιτησίας δεν είναι καλό, ίσως και ως αποτέλεσμα του εσφαλμένου τρόπου που λειτουργούσε χρόνια. Με ανθρώπους που δεν εκπαιδεύονταν σωστά, που φοβόντουσαν... Ελπίζω με την εγκατάσταση και χρήση του VAR να βελτιωθούν τα πράγματα. Μιλάμε για μια φάση χθες, που στο τέταρτο ριπλέι καταλαβαίνεις πως υπήρχε πέναλτι».

-Για την αναφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός πως «ο υπόκοσμος αλλοιώνει αποτελέσματα»:

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε να υπάρχουν σκιές κι έχω πει κι από το βήμα της Βουλής ότι έχουμε ακόμη πολλά πράγματα να κάνουμε. Σε αυτό το πλαίσιο εμμένουμε. Όσοι φωνάζουν για τη διαιτησία δεν θέλουν απαραίτητα το VAR και το απαξιώνουν, είτε άμεσα, είτε έμμεσα μέσω στοχευμένης αρθρογραφίας. Αν υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

-Για τα όσα δήλωσε ο κ. Ζουράρις για τους οπαδούς Ολυμπιακού και Άρη:
«Είχα μιλήσει για ατόπημα και την πρώτη φορά. Ήταν λάθος ακόμη κι αν το έκανε για λόγους αστεϊσμού. Πέρα από το γεγονός ότι προσβάλει τους φίλους δύο ιστορικών ομάδων, είναι πράγματα που δεν πρέπει να λέγονται και δεν πρέπει να επικροτούνται. Δίνουμε μάχη να φύγει η χυδαιολογία από τα γήπεδα κι όταν αναπαράγεται από μας είναι πρόβλημα. Είναι γνωστός ο λόγος και η καυστικότητα του κ. Ζουράρι, είναι ένας άνθρωπος με πολύ χιούμορ που δέχεται και πειράγματα με χαμόγελο, αλλά εδώ είναι λάθος. Είναι μεγάλο ατόπημα και σαφέστατα δεν εκφράζει την κυβέρνηση και την πολιτική της στον αθλητισμό».

-Για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει δεκτή την παραίτησή του:
«Δεν νομίζω ότι δεν θα γίνει δεκτή, αλλά αυτό είναι στο χέρι του πρωθυπουργού. Δεν θέλω να εμπλακώ εγώ σε αυτό. Προσωπικά αυτό που κάνω είναι να καταδικάζω και να διαφωνώ. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν είναι σωστό να αναπαράγουμε εμείς τη χυδαιολογία που υπάρχει στα ελληνικά γήπεδα. Σας ξαναλέω πάντως ότι νομίζω πως και ο ίδιος έχει καταλάβει το ατόπημα».

-Για το γεγονός ότι στο κείμενο της παραίτησης δεν υπάρχει απολογία:
«Νομίζω ότι θέτοντας την παραίτησή σου έχεις καταλάβει και το λάθος σου. Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε άλλο. Έχει καταδικαστεί συλλήβδην, από μένα απερίφραστα, από το γενικό μου γραμματέα από την πρώτη στιγμή. Ήταν ένα λάθος, μια αδικία σε βάρος των φίλων του Ολυμπιακού και του Άρη».

-Για τις επιθέσεις του Ολυμπιακού κατά της κυβέρνησης:
«Έχω την αίσθηση ότι κακώς οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν το ποδόσφαιρο. Δεν είναι η πρώτη φορά. Για τη δήλωση του Ζουράρι έγινε οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης προσπαθώντας να δημιουργήσει την εντύπωση πως υπάρχει κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Ολυμπιακού και εύνοιας προς άλλους. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Ο ΠΑΟΚ μέχρι πριν ενάμιση μήνα έπαιζε κεκλεισμένων των θυρών, η ΑΕΚ επίσης έχει δεχτεί τιμωρίες. Αν δεν υπήρχε εύνοια, τι θα κάναμε. Υπάρχει ισονομία. Η προσπάθεια πολιτικοποίησης του ποδοσφαίρου είναι λάθος και δεν οδηγεί πουθενά. Αν πούμε ότι υπάρχει σχέδιο κυβέρνησης κατά μιας ομάδας θα τρελαθούμε. Υπάρχει μια τεταμένη κατάσταση ανάμεσα στη δικαιοσύνη και τον κ. Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός πού μπλέκεται; Για άλλους λόγους και για άλλους σκοπούς προσπαθούν να βάλουν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Χαίρομαι να λέω ότι στο ποδόσφαιρο έχουν παράπονο όλοι, από τις τιμωρίες και από τα πάντα».

-Για τη δήλωσή του πως ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα:
«Είχε προηγηθεί μια συζήτηση off the record. Είναι άποψή μου, αγωνιστική. Στο επόμενο κομμάτι της κουβέντας έλεγα πως το ελληνικό πρωτάθλημα τώρα είναι καλύτερο και πιο αξιόπιστο. Εγώ είναι γνωστό πως είμαι φίλος του Ολυμπιακού. Αυτό πιστεύω, εκτός κι αν η ομάδα δεν βλέπεται».

-Για την τιμωρία της ΑΕΚ για μετακίνηση οπαδών στο ματς με τον Παναιτωλικό και τη μη τιμωρία του ΠΑΟΚ:
«Δεν υπάρχει σκέψη, υπάρχει επιταγή του νόμου. Είναι ο νόμος Γερουλάνου και δυστυχώς θα πρέπει να γίνει η χρήση του. Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Θα πρέπει να δούμε συνολικά το θέμα των μετακινήσεων. Δεν μας τιμά αυτό που συμβαίνει, είναι προβληματικό. Τα όρια μεταξύ οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης είναι πολλές φορές από λεπτά ως αστεία. Υπάρχουν ευθύνες. Αν μπουν 200 συνεννοημένοι μέσα και μετά βγάλουν τα πανό, πώς μπορεί να το ξέρει και η αστυνομία; Έχω στο μυαλό μου να γίνει μια συνάντηση με τις μεγάλες ΠΑΕ και τη λίγκα, να δούμε πώς θα πάμε ως το τέλος της σεζόν και να βάλουμε ένα πλαίσιο με μεγάλα πρόστιμα. Στη Νέα Σμύρνη και το Πανιώνιος-ΠΑΟΚ υπήρχε απαγόρευσης οργανωμένης μετακίνησης. Είναι γνωστό στις τάξεις των οπαδών ότι οι οπαδοί του Πανιωνίου με αυτούς του ΠΑΟΚ δεν παίζουν ξύλο. Σε κάθε περίπτωση επιτρεπόταν η μεμονωμένη μετακίνηση. Στη Λιβαδειά δεν επιτράπηκε στην ΑΕΚ λόγω του ιστορικού εκεί πέρα. Δεν ξυπνάω κάθε πρωί και λέω τι θα απαγορεύσω σήμερα. Υπάρχουν οι σχετικές εισηγήσεις. Έχω πάρει την πρωτοβουλία για μία ομάδα εργασίας που θα νομοθετήσει για την επόμενη μέρα. Τοποθετούμαι υπέρ των μετακινήσεων, αλλά θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Το επόμενο διάστημα θα προκαλέσω μια σύσκεψη, αλλά να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους».

-Για τον τελικό Κυπέλλου στο μπάσκετ:
«Περιμένω την εισήγηση της ομοσπονδίας. Έχω την αίσθηση πως έχουν κάτι καλό στο μυαλό τους για να έχουμε μια γιορτή μετά και τις περσινές ασχήμιες. Τώρα αν θα είναι με μαθητές, αν θα είναι με τους Πελαργούς, θα το δούμε. Ενδεχόμενα θα υπάρχουν και φιλοξενούμενοι οπαδών των δύο ομάδων, οι κάτοχοι των καλών εισιτηρίων διαρκείας. Φαίνεται πως φέτος τα πράγματα πάνε καλύτερα. Έχει οριστεί η έδρα εδώ και καιρό, έχουν παρθεί όλα τα μέτρα για να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας η έδρα του τελικού και το προσεχές διάστημα θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις».