Σε μία πρωτοποριακή συνεργασία προχώρησαν η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και η ενεργειακή εταιρεία WATT+VOLT, που αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα κατάστημα που θα παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας.

Το «PAOK Energy» αποτελεί την πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με την WATT+VOLT, μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη και αμιγώς Ελληνική εταιρία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο και καινοτόμο για τα ελληνικά αθλητικά δεδομένα project, του οποίου βασικός πυλώνας είναι η δημιουργία ενός καταστήματος στον Εύοσμο.

Οι δύο πλευρές δεν ξεκίνησαν τώρα τη μεταξύ τους σύμπραξη, με την WATT+VOLT να είναι χορηγός του «Δικέφαλου» από το φθινόπωρο του 2016, ωστόσο τώρα αποφάσισαν να πάνε τη συνεργασία τους σε άλλο επίπεδο. Η δημιουργία της επιχείρησης «PAOK Energy» αναμένεται να τονώσει τα έσοδα της ομάδας, αλλά και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της WATT+VOLT.

Για αυτή τη συνεργασία μίλησαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς και ο πρόεδρος και CEO της WATT+VOLT κ. Αναστάσιος Παπαναγιώτου.

Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς: «Θέλω να εξηγήσω το σκεπτικό της ΚΑΕ για αυτή τη συνεργασία. Κάθε καλοκαίρι όταν κάνουμε την ομάδα και προγραμματίζουμε οικονομικά, το μόνο σίγουρο είναι τα έξοδα και κανένας δεν ξέρει ποια θα είναι τα έσοδα. Έτσι εμείς αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια συνεργασία που θα μας φέρει στο μέλλον κάποια πάγια έσοδα που θα βοηθήσουν πάρα πολύ στον προγραμματισμό της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Για να υπάρχει αυτή η συνεργασία, θα πρέπει να υπάρχουν δύο πλευρές. Η Watt + Volt και όλα τα στελέχη της εταιρείας είναι οι άνθρωποι που βλέπουν εντελώς διαφορετικά την καθημερινότητα, προβλέπουν τι θα γίνει στο μέλλον και έτσι μαζί προβλέψαμε ότι οι συνεργασίες μεταξύ των Ανώνυμων Αθλητικών Εταιρειών και των επιχειρήσεων θα πρέπει να ξεφύγουν από το χορηγικό επίπεδο και να πάνε στο επιχειρηματοεμπορικό επίπεδο.

Στόχος μας είναι να βάλουμε όλους τους χορηγούς μας, τις εταιρείες και τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε σε ένα κλαμπ που θα μπορεί να δώσει στην ομάδα μια οικονομική σιγουριά για το μέλλον. Ξεκινάμε με την Watt + Volt και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό. Έχουν εμπιστοσύνη στο σκεπτικό μας και για αυτό ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία.

O πρόεδρος και CEO της WATT+VOLT κ. Αναστάσιος Παπαναγιώτου ανέφερε: «Φέτος διανύουμε τον δεύτερο χρόνο μιας άριστης συνεργασίας με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Για να είναι επιτυχημένη μια συνεργασία θα πρέπει οι δύο φορείς να μοιράζονται τα ίδια ιδανικά. Εμείς έχουμε πάρα πολλά κοινά ιδανικά με την οικογένεια του ΠΑΟΚ, τόσο από τον αθλητικό, όσο και από τον επιχειρηματικό κόσμο. Η σημασία του να θέτεις υψηλούς στόχους στη ζωή και στο γήπεδο και να κυνηγάμε να τους πετύχουμε, η υπομονή, η επιμονή, η αντοχή σε βάθος χρόνου και τέλος ο σεβασμός στους κανόνες του παιχνιδιού. Όλα αυτά είναι αξίες που έχουν και οι δύο πλευρές.

Είμαστε σε μια εποχή που τα αθλητικά μπάτζετ έχουν ανέβει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και δυστυχώς χώρες όπως η Ελλάδα δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Ο ελληνικός αθλητισμός πρέπει να απαντήσει με βιώσιμες λύσεις που στοχεύουν την ανάπτυξη σε βάθος χρόνου. Σε αυτό το πλαίσιο η εμπορική δραστηριοποίηση των ομάδων είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει τον ελληνικό αθλητισμό.

Θεωρούμε ότι αν ο Έλληνας φίλαθλος που έχει στην καρδιά του το μπάσκετ, δει μια υγιή προσπάθεια και καταλάβει ότι μέσα από τη στήριξη σε αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσει και την ομάδα, τότε θα είναι κοντά.

Εδώ και πολύ καιρό συζητάμε με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ για το project PAOK Energy. Θέλαμε να ωφελήσει όλες τις πλευρές… Για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να απευθύνεται στον φίλο του ΠΑΟΚ και να ωφελήσει όλες τις πλευρές. Το πρώτο μεγάλο βήμα αυτού του πλάνου, είναι το πρώτο κατάστημα ΚΑΕ ΠΑΟΚ Watt + Volt στον Εύοσμο. Για το τι παραπάνω θα κερδίσει κάποιος; Θα απαντήσω, φαντάσου περισσότερα, που είναι και το μότο της εταιρεία μας».

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:

Τι διαφορετικό θα έχει το συγκεκριμένο κατάστημα στον Εύοσμο, ο κύριος Παπαναγιώτου απάντησε: «Προσπαθούμε να μπλέξουμε τον αθλητισμό με την επιχειρηματικότητα. Θέλουμε όταν μπαίνει ο πελάτης μέσα στο κατάστημα να αισθάνεται και φίλαθλος του ΠΑΟΚ. Πέρα από τα βασικά, που είναι η έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα και οι πρωτοποριακές υπηρεσίες που προσφέρουμε, θα υπάρχουν και δράσεις που θα συνδέουν τον ΠΑΟΚ με την Watt + Volt».

Σε ερώτηση για το τι περιμένει οικονομικά η ΚΑΕ ΠΑΟΚ από αυτή τη συνεργασία, ο Μπάνε Πρέλεβιτς απάντησε: «Είναι κάτι πρωτοποριακό, οπότε δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν. Είναι μια ευκαιρία, να παρουσιάσουμε κάτι καινούργιο, το οποίο εφόσον το στηρίξουμε όλοι, στο τέλος θα έχει και οφέλη για την ΚΑΕ. Εμείς θέλουμε τέτοιες συνεργασίες, ξέροντας ότι υπάρχουν κάποια έσοδα, που μπορούμε να στηριχθούμε. Είμαστε φιλόδοξοι, πιστεύουμε στη θετική ενέργεια και θέλουμε να πετύχουμε».

Σχετικά με τη χρονική διάρκεια της συνεργασίας ο κύριος Παπαναγιώτου απάντησε: «Όταν μπαίνεις σε διαδικασία να κάνεις υποδομές, όπως είναι ένα κατάστημα, δεν μπορείς να μείνεις μόνο στον έναν χρόνο. Θέλουμε να γίνουν και άλλα καταστήματα, να υπάρχουν δράσεις για τον φίλαθλο».
Σε ερώτηση για το πώς συνδέεται το εμπορικό κομμάτι με το αγωνιστικό, ο Μπάνε Πρέλεβιτς απάντησε:«Χωρίς το ένα δεν υπάρχει το άλλο. Μία ΚΑΕ για να έχει και αγωνιστικό μέλλον, πρέπει πρώτα να οργανώσει τα εμπορικά τμήματα, να μεγαλώσει τα έσοδα της και να οργανώσει και το αγωνιστικό. Το ένα με το άλλο είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα».

Για τον λόγο που η Watt + Volt επέλεξε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, ο κύριος Παπαναγιώτου είπε:«Είδαμε φρέσκες ιδέες και θράσος να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα. Στο εξωτερικό, οι περισσότερες ομάδες στηρίζονται περισσότερο στα έσοδα τους από εμπορική δραστηριότητα. Είναι μια ομάδα με φιλόδοξα σχέδια και με μεγάλους στόχους».

Η project leader του PAOK Energy, Σοφία Μαυρουδή, τόνισε: «Μιλάμε για ένα κατάστημα, που θα είναι σαν πιλοτικό του PAOK Energy. Θα απολαμβάνει τα προνόμια της εταιρείας, οπότε θα είναι κερδισμένος πρώτα ο φίλαθλος. Τον περιμένουν πολλές εκπλήξεις εντός κι εκτός γηπέδου κι εντός καταστήματος».