Δήλωση με αφορμή την κλήση του σε δίκη για στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε πως επέλεξε για προσωρινό του αντικαταστάτη τον Γιάννης Μώραλη.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ανάμεσα στα 28 άτομα που θα οδηγηθούν σε δίκη για διάφορα αδικήματα, που σχετίζονται με τα παράνομα στοιχήματα και τους στημένους αγώνες. Με δήλωσή του που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των «Ερυθρόλευκων», ο Μαρινάκης βεβαίωσε πως η ολοκληρωτική του αθωότητα θα αναδειχθεί μέσω της ακροαματικής διαδικασίας, ενώ τόνισε το γεγονός πως αθωώθηκε για τις κακουργηματικές κατηγορίες που του είχαν απευθυνθεί.

Επιπροσθέτως, ανακοίνωσε πως επέλεξε τον δήμαρχο Πειραιά και Αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Γιάννη Μώραλη, να είναι το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η όλη νομική διαδικασία.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρινάκη:

«Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε ομόφωνα τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και ηθική αυτουργία σε έκρηξη, ως απολύτως αβάσιμες και απογύμνωσε, έτσι, όσους περίμεναν να γίνουν αποδεκτές αυτές οι κατηγορίες, για να ικανοποιήσουν τον φθόνο τους.
Την αθωότητά μου και για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα αναδείξει η διαδικασία που θα επακολουθήσει, δικαιώνοντάς με απολύτως, επικυρώνοντας την εκφρασμένη γνώμη του Προέδρου του Συμβουλίου.

Μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας και για τους λίγους μήνες που απομένουν για την πλήρη δικαίωσή μου, προτείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ο Δήμαρχος Πειραιά και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης».

Η τοποθέτηση του Γιάννης Μώραλη

Μετά τα όσα ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, ο δήμαρχος Πειραιάς προέβη σε δική του δήλωση με την οποία αποδέχεται την πρόταση (η εισήγηση του Β. Μαρινάκη θα πρέπει πρώτα να γίνει δεκτή από το Δ.Σ. της ΠΑΕ, κάτι που είναι σίγουρο) και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει τον σύλλογο σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

«Ως Δήμαρχος Πειραιά αναλαμβάνω την ιστορική ευθύνη που μου αναλογεί απέναντι στον σύλλογο της πόλης μας και στα εκατομμύρια των φιλάθλων μας.

Για τον λόγο αυτό τίθεμαι στη διάθεση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, προκειμένου μετά την τιμητική πρόταση του Προέδρου να στηρίξω την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας μας, για τους λίγους μήνες που απαιτούνται μέχρι να δικαιωθεί οριστικά ο φυσικός ηγέτης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.

Όλοι οι Ολυμπιακοί απέναντι στην επίθεση που δέχεται η ομάδα μας είμαστε παρόντες και ενωμένοι σαν μια γροθιά».