Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου «με επείγουσα επιστολή του προς την Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ζητάει να ανακληθεί η απόφασή της για κλείσιμο και μάλιστα εντός τριημέρου, του νέου ραδιοφωνικού σταθμού OVER FM 104,9. Κι αυτό να γίνει έως ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), όπου εκκρεμεί αίτημα του σταθμού για χορήγηση βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας.

 

Ο ΠΣΑΤ ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τους δεκάδες επαγγελματίες αθλητικούς συντάκτες, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό OVER FM 104,9, οι οποίοι εκφράζουν την δικαιολογημένη αγωνία τους για την επόμενη ημέρα. Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ είναι στο πλευρό τους και συμπαρίσταται στον αγώνα όλων των εργαζομένων του σταθμού. Και διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής να διακοπεί η λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού.

Σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης και καλπάζουσας ανεργίας, που μαστίζεται από την πρωτοφανή πανδημία και με δεδομένο ότι μεγάλα αθλητικά γεγονότα, με κορυφαίο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν, μια τέτοια απόφαση δημιουργεί δραματικές εξελίξεις.

Ήδη η ανεργία στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας ξεπέρασε το 55% και ο κλάδος πλήττεται διαρκώς και είναι αδιανότητο να αφαιρούνται με τέτοιες διαδικασίες θέσεις εργασίας και να κλείνουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγους μήνες είχαν κλείσει ένας ραδιοφωνικός σταθμός στη Θεσσαλονίκη (ARENA 89,4) κι ένας άλλος στην Αθήνα (SPORT24 103,3) για λόγους μάλλον άσχετους με την ακροαματικότητά τους. Επίσης έβαλαν λουκέτο οι εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, με το ιστορικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ και ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συρρικνώνονται και ο κλάδος της Αθλητικής Δημοσιογραφίας δέχεται μεγάλα κτυπήματα.

Στην επιστολή του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ προς την ΕΕΤΤ τονίζεται μεταξύ άλλων ότι:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) πληροφορήθηκε με έκπληξη ότι, η ΕΕΤΤ ζητεί να διακοπεί η λειτουργία του αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού OVER FM 104,9.
Επειδή η ανεργία στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας είναι στα ύψη (έχει ξεπεράσει το 55%) και με το σταθμό αυτό συνεργάζονται δεκάδες μέλη μας, επαγγελματίες αθλητικοί συντάκτες.
Επειδή ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) εκκρεμεί απόφαση επί της αίτησης που έχει κατατεθεί για την απόφαση βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας του συγκεκριμένου σταθμού.
Σε μια εποχή που ο κλάδος συρρικνώνεται, θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο να αφαιρούνται με τον τρόπο αυτό θέσεις εργασίας, να περιορίζεται η πλουραλιστική ενημέρωση και να κλείνουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος επισκέφτηκε τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού OVER 104,9 και μετέφερε στους συναδέλφους την υποστήριξη της διοίκησης του Συνδέσμου στο δίκαιο αγώνα τους».