Με την βοήθεια της Blue Star Ferries θα συνεχίσουν την πορεία τους στους θαλάσσιους στίβους, με στόχο φυσικά ακόμα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, οι χάλκινοι Ολυμπιανίκες στην κατηγορία 420 της ιστιοπλοίας, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής. Η επίσημη παρουσίαση της χορηγικής συνεργασίας.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2018, η ακτοπλοική BLUE STAR FERRIES της Attica Group ανακοίνωσε, με ιδιαίτερη χαρά αλλά και υπερηφάνεια, την υποστήριξή της ως χορηγός, σε 2 κορυφαίους αθλητές της ιστιοπλοΐας, τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή. Στόχος της ομάδας είναι η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο 2016, ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία τον Ιούνιο του 2008. Από τότε, έχουν συμμετάσχει σε κορυφαίες διοργανώσεις, ενώ θεωρούνται το καλύτερο ελληνικό δίδυμο στην κατηγορία 470, το οποίο πλέον από σήμερα θα έχει και την στήριξη της BLUE STAR FERRIES καθώς σε ειδική συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε η χορηγική υποστήριξη της εταιρίας , στους δύο κορυφαίους Έλληνες ιστιοπλόους.

Το ελληνικό δίδυμο βρίσκεται στην 1η θέση της εγχώριας κατάταξης αλλά και στην 3η θέση του World Cup, έχοντας υψηλούς στόχους και την επόμενη χρονιά, ενώ όπως τόνισαν: «Ο αγώνας της θάλασσας είναι δύσκολος αλλά και υπέροχος. Σε αυτήν την προσπάθεια είναι σημαντικό που έχουμε μαζί μας ανθρώπους που ξέρουν και αγαπούν τη θάλασσα όσο κι εμείς. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την Blue Star Ferries θα φτάσουμε πολύ μακριά…»

Ο ρόλος που παίζουν αυτές οι χορηγίες στην καλύτερη προετοιμασία

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι σημείωσαν ότι για πρώτη φορά λόγω των χορηγών τους μπορούν να κάνουν απερίσπαστοι την προετοιμασία τους από τώρα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκυο. «Είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα να μπορεί να κάνει κάποιος πρωταθλητισμό χωρίς οικονομικά προβλήματα» υπογράμμισαν και συνέχισαν: «Τώρα που δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια θέματα μπορούμε απερίσπαστοι να αφοσιωθούμε στην προετοιμασία μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Η ευθύνη πλέον βαραίνει εμάς. Δεν έχουμε πλέον καμία δικαιολογία».

Όπως δήλωσαν οι δύο Ολυμπιονίκες, βοήθησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που είχε αρχίσει έναν χρόνο πριν του Ολυμπιακούς Αγώνες τα ου Ρίο το 2012 με τίτλο «Υιοθέτησε έναν αθλητή.» Πρωτοβουλία η οποία έφερε στην Ελλάδα τις μεγάλες διακρίσεις και τα ολυμπιακά μετάλλια.

Οι δύο ιστιοπλόοι αποκάλυψαν ότι προς τα τέλη του 2018 θα ταξιδέψουν στην Ιαπωνία για να αρχίσουν να κάνουν προπονήσεις στη θαλάσσια περιοχή όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες της ιστιοπλοΐας το 2020.

«Στο Ρίο το 2016 κάναμε λάθη τα οποία δεν πρόκειται να επαναλάβουμε αυτή τη φορά. Πήγαμε στ Βραζιλία μόλις 9 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ οι βασικοί μας αντίπαλοι βρισκόντουσαν εκεί δύο χρόνια νωρίτερα».

Το νέο τους σκάφος

Τις προσεχείς ημέρες ανακοίνωσαν ότι θα παραλάβουν το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό τους σκάφος. «Ψάχνουμε όνομα να του δώσουμε δεχόμαστε προτάσεις» είπαν για να παρέμβει ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group. Σπ.Πασχάλης και να προτείνει το «Ήθος». Γιατί όπως εξήγησε από την πρώτη στιγμή που συνάντησε τους δύο ιστιοπλόους τους ξεχώρισε για το ήθος τους. Το παρών στη συνέντευξη έδωσε και ο προπονητής των Ολυμπινικών, Μάκης Ωρολογάς.

Σπ. Πασχάλης (CEO της Attica Group):Στηρίζουμε δύο σπουδαίους αθλητές με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αξίες

Η BLUE STAR FERRIES στηρίζει τους δύο σπουδαίους ιστιοπλόους στην προσπάθειά τους να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας «με προορισμό εσάς», Όπως σημείωσε και ο Σπύρος Πασχάλης, CEO της Attica Group, η συμμετοχή μας στην προσπάθεια των δύο πρωταθλητών είναι και θα συνεχίσει να είναι ενεργή και ουσιαστική για την επίτευξη των στόχων τους και την εκπροσώπηση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Η αλήθεια είναι πως πέραν της αγάπης μας για τη θάλασσα και την Ελλάδα, μας συνδέουν κοινές αξίες, όπως η πίστη στη διαρκή προσπάθεια για το καλύτερο, η πεποίθηση ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα αθροίζοντας δυνάμεις και λειτουργώντας ομαδικά, με συνέπεια και προσήλωση στους στόχους μας» τόνισε ο Σ. Πασχάλης και προσέθεσε:

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στην οικογένεια της BLUE STAR FERRIES τον Παναγιώτη Μάντη και τον Παύλο Καγιαλή. Δύο αστέρια της ιστιοπλοΐας, που θα ταξιδέψουν με το αστέρι της Blue Star Ferries στην πορεία τους για το Τόκιο. Δύο σημαντικοί Έλληνες αθλητές διεθνούς βεληνεκούς, οι οποίοι μας κάνουν υπερήφανους και επιβεβαιώνουν πως με ομαδικότητα, ομοψυχία και συνεργασία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Αξίες που οφείλει να πρεσβεύει κάθε ηγέτης. Στην προσπάθεια αυτή επικεντρώνεται άλλωστε και ο καθημερινός μας αγώνας στην Blue Star Ferries. Στην εποικοδομητική συνεργασία, στην προσφορά των καλύτερων υπηρεσιών, στη κάλυψη με τον βέλτιστο τρόπο των αναγκών των επιβατών και των νησιωτών μας, στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, στη κοινωνική επίγνωση και προσφορά. Στο ταξίδι αυτό προς το Τόκιο εμείς θα είμαστε διαρκώς δίπλα τους και ευχόμαστε ολόκαρδα, ούριους ανέμους στα πανιά τους!».