Συμφώνησαν πως διαφωνούν οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ, όσον αφορά το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της επόμενης αγωνιστικής σεζόν, κατά τη διάρκεια του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, με συνέπεια να αποφασίσουν το θέμα να συζητηθεί εκ νέου σε μερικές εβδομάδες.

Διχασμός υπάρχει στο εσωτερικό της Σούπερ Λιγκ για το πώς θα πρέπει να κινηθούν οι ομάδες τη σεζόν 2018-19 σε ό,τι έχει να κάνει με την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων, που παραδοσιακά αποτελεί τη βασική τους πηγή εσόδων. Κάποιες ομάδες θεωρούν πως πλέον δε θα πρέπει να υπάρχει ένα κεντρικό συμβόλαιο, άλλες θεωρούν πως πρέπει αν συνεχιστεί η κεντρική διαχείριση και υπάρχει και ο ΠΑΟΚ που έχει ήδη υπογράψει ξεχωριστό συμβόλαιο με τη Nova.

Δύο από τους άλλους μεγάλους, οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ, επιθυμούν να ψάξουν μόνοι τους τον «δρόμο», θεωρώντας πως θα καρπωθούν περισσότερα χρήματα από όσα παίρνουν τώρα. Ο Παναθηναϊκός δεν εξέφρασε ξεκάθαρη άποψη, ίσως και γιατί έχει και τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Ξάνθη, Παναιτωλικός και Ατρόμητος είναι της άποψης να πάνε οι 12 μικρομεσαίοι μαζί, δημιουργώντας ένα τηλεοπτικό πακέτο. Υπάρχουν όμως άλλες ΠΑΕ που αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να συμφωνούν.

Σε κάθε περίπτωση σε αυτό που όλοι συμφώνησαν είναι το θέμα να συζητηθεί ξανά σε μερικές εβδομάδες, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη προετοιμασία. Να θυμίσουμε πως πριν από μερικές ημέρες η Nova έσπασε τη σύμβαση για τη σεζόν 2018-19, θεωρώντας πως δεν αξίζει να πληρώσει τα 37,5 εκατ. της συμφωνίας. Προηγουμένως ζήτησε από τη λίγκα τη μείωση του ποσού στα 30 εκατ. με την απάντηση να είναι αρνητική (οι ομάδες ήθελαν 33,5 εκατ.)

Το συνδρομητικό δίκτυο θα περιμένει να δει τι θα γίνει στη Σούπερ Λιγκ και αν και επίσημα η κεντρική διαχείριση διαλυθεί θα απευθυνθεί σε ομάδες ξεχωριστά. Όσον αφορά το αντίπαλο δέος, την Cosmote TV, ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για το αν κινηθεί για το ελληνικό πρωτάθλημα, με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο, Μιχάλη Τσαμάζ, να αναφέρει πως η εταιρεία παρακολουθεί προσεχτικά τα τεκταινόμενα.