Σε επίσημη γραπτή δήλωση προχώρησε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μέσω της οποίας ενημερώνει την κοινή γνώμη για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που στοχεύει στη μεταμόρφωση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και την εκτόξευση όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού.

Ο Γιαννακόπουλος αποκάλυψε πως βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με ισχυρές επενδυτικές εταιρείες και funds, συγκριμένα τα Redstone, Bluerock και AECOM, με τα οποία έχουν δημιουργήσει ένα λεπτομερές πλάνο για τη διαχείριση του ΟΑΚΑ (όλων εγκαταστάσεων) και του Παναθηναϊκού.

Όσον αφορά το ΟΑΚΑ η πρόθεση είναι να επενδυθούν πάρα πολλά χρήματα για να αναμορφωθεί και να ελκύει όχι μόνο τους φιλάθλους αλλά και γενικά όλους τους κατοίκους, με εμπορικά κτήρια, ξενοδοχεία, συνεδριακούς χώρους, πάρκα ψυχαγωγίας, κλπ., που θα φέρει το όνομα «ALIVE ATHENS». Οι ξένες επενδυτικές που αναφέραμε έχουν όλες μεγάλη εμπειρία στην εκμετάλλευση γης και γενικότερα το real estate.

Φυσικά η όλη επένδυση θα έχει και ως άξονα τον Παναθηναϊκό. Τόσο την πολύπαθη ομάδα ποδοσφαίρου, όσο και τα ερασιτεχνικά τμήματα, ενώ η συμμετοχή της ΚΑΕ εννοείται, αφού πρωτεργάτης του πρότζεκτ είναι ο Γιαννακόπουλος. Ο ίδιος δε θέλησε να μιλήσει με λεπτομέρειες, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως αυτός θα είναι ο επικεφαλής της όλης προσπάθειες, δηλαδή αυτός που θα «φαίνεται προς τα έξω» και θα καθοδηγεί το επενδυτικό κονσόρτσιουμ.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε πως τα διάφορα στοιχεία και σχέδια έχουν δοθεί στην κυβέρνηση, η οποία καλείται να τα μελετήσει και να αποφασίσει αν θα ανάψει το «πράσινο» φως. Επιπροσθέτως, ζητά από τους φίλους του «Τριφυλλιού» να μην μεγαλώσουν υπερβολικά τις προσδοκίες τους, αφού παρότι έχει υπάρξει προεργασία η υλοποίηση του όλου πλάνου απέχει ακόμα πάρα πολύ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε:

«Επ’ αφορμή δημοσιευμάτων που με εμπλέκουν στο κρίσιμο ζήτημα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και του μέλλοντος του Παναθηναϊκού -ένα θέμα που αφορά εκατομμύρια Ελλήνων- λαμβάνω την πρωτοβουλία να τοποθετηθώ όσο υπεύθυνα αυτό επιτάσσει.

Ως άνθρωπος τον οποίο απασχολεί κάθε κομμάτι του Συλλόγου δε θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο η τωρινή αδιέξοδη κατάσταση της ΠΑΕ. Ως εκ τούτου, ζήτησα προ πολλών μηνών από ομάδα ανθρώπων εμπιστοσύνης μου να έρθει σε επικοινωνία με ξένα επενδυτικά σχήματα εξειδικευμένα στη διαχείριση αθλητικών ομάδων και εγκαταστάσεων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ευρέθηκαν να ενδιαφέρονται οι πασίγνωστες για τη δράση τους στον τομέα αυτό Redstone, Bluerock και AECOM.

Μαζί εκπόνησαν σχέδιο που θα καταστήσει τον ΠΑΟ ξανά πρωταγωνιστή και ταυτόχρονα θα αναβιώσει τα απαξιωμένα, ερημωμένα ολυμπιακά ακίνητα, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος, η ελληνική κοινωνία και ο αθλητισμός να έχουν αδιαμφισβήτητα πολλαπλά οφέλη.

Στην αρχή του έτους κατατέθηκε πρόταση που καλύπτει όλα τα ανωτέρω και αναμένεται η ανταπόκριση της Κυβέρνησης.

Ως τότε, καλό θα ήταν να μη δημιουργούνται από τρίτους υπερβολικές προσδοκίες στον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο του Παναθηναϊκού. Εγώ είμαι ο πρώτος που θα βγω δημοσίως να ενημερώσω υπεύθυνα, αν έχω απτές εγγυήσεις τόσο από τα funds όσο και από την Κυβέρνηση πως δρομολογείται η υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου».

Η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου συνοδεύεται από επίσημη τοποθέτηση του νομικού εκπροσώπου της Redstone, Mark Alexander, η οποία αναφέρει:

«Έχουμε εκπονήσει μαζί μια συμφωνία, που θα κάνει πολλά περισσότερα απ' το να φτιάξει ένα νέο σπίτι για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Όταν θα ολοκληρωθεί, το Athens Alive θα επαναπροσδιορίσει το τοπίο στις επιχειρήσεις και τη διασκέδαση.

Θα έχουμε ενσωματώσει μια παγκόσμιας κλάσης εγκατάσταση γραφείων, ξενοδοχείων και συνεδρίων, μαζί με εταιρείες αναψυχής, καταστημάτων, εστιατορίων, πάρκων διασκέδασης, ερασιτεχνικού αθλητισμού και μεγάλων αθλητικών ειδών σε ένα συναρπαστικό προάστιο αθλητισμού και διασκέδασης, ισάξιο οποιουδήποτε άλλου στον κόσμο και προσβάσιμο πεζή στο κοινό.

Ανάπτυξη τέτοιας κλίμακας απαιτεί ισχυρές δεσμεύσεις, τόσο από ιδιωτικούς όσο και από κρατικούς εταίρους, κι αυτό ακριβώς επιδιώκουμε να χτίσουμε».