(Ενημέρωση 13:50) Την επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τα γεγονότα που συνέβησαν εχθές στο γήπεδο της Τούμπας, στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους», σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμα μία φορά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ διακόπτεται, με την ελπίδα όλων να είναι πως εφέτος η διακοπή θα φέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα και δεν γίνεται απλά για να γίνει. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο κ. Βασιλειάδης, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, δήλωσε πως θα ξεκινήσει επαφές με τις εγχώριες και διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, για να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις και να δημιουργηθεί το απαραίτητο πλαίσιο κανόνων. Επιπροσθέτως, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω και να «εξαφανιστεί» η δουλειά που έκανε στο ποδόσφαιρο τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Οι δηλώσεις Βασιλειάδη:

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχε δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, αλλά μένουν πολλά περισσότερα να γίνουν. Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η προσπάθεια, να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Οι κανόνες ισχύουν για όλους. Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα, τις αμέσως επόμενες ώρες θα αρχίσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, την ΕΠΟ, τη Λίγκα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει αν δεν υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνημένο από όλους, με όρους και κανόνες. Δεν κάνουμε πίσω», τόνισε αρχικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα για πιο ακραίες αποφάσεις (π.χ. διακοπή πρωταθλήματος, αποχώρηση από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κλπ.), απάντησε: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι, εφόσον δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Περιμένουμε τις προτάσεις από την ΕΠΟ και τη Λίγκα. Το σημαντικό είναι πως πάμε σε μια επ’ αόριστον διακοπή και βλέπουμε».

Όσο για το τι μπορεί να αλλάξει, είπε: «Ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους. Το πλαίσιο είναι σαφές, οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους και πρέπει να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο. Θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες».

 

Διαβάστε Επίσης: Δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη

Σχολιασμός από κόμματα

Σπυράκη: Η ΝΔ θα επαναφέρει τη νομιμότητα και στα γήπεδα…

«Θλιβερή απόδειξη παρακμής, στην οποία έχει οδηγήσει τη χώρα η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» θεωρεί η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κυρία Μαρία Σπυράκη, τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Όλη η δήλωση ΕΔΩ

Το Κίνημα Αλλαγής για την κατάσταση στο χώρο του ποδόσφαιρο

Είναι γνωστή η διαχρονικά νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Όμως η αυθαιρεσία, οι πολιτικές παρεμβάσεις, και η βία έχουν γίνει πλέον καθεστώς.

Οι εξαγγελίες των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ περί «εξυγίανσης» και «καταπολέμησης της βίας», ήταν απλώς το πρόσχημα, για να εξυπηρετηθούν για μια ακόμη φορά διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου. Οι εικόνες των κουμπουροφόρων, παραγόντων, εκθέτουν την χώρα διεθνώς και παραπέμπουν σε μαφιόζικες πρακτικές.

Είναι ώρα επί τέλους να εφαρμοστούν με απόλυτο τρόπο οι νόμοι του κράτους και οι σχετικοί κανονισμοί. Χωρίς καμία έκπτωση, συμψηφισμό ή κυβερνητική παρέμβαση στην Δικαιοσύνη. Σ’ αυτές τις συνθήκες πρέπει να καταγραφούν θετικά τόσο η ψύχραιμη στάση των οπαδών του ΠΑΟΚ όσο και των αθλητών και των δύο ομάδων. Αυτοί πολύ σωστά δεν ταυτίστηκαν με τις εξαλλοσύνες και την υποκίνηση βίας.

Ανακοίνωση από το ΚΚΕ

Οι χθεσινές εικόνες στο γήπεδο του ΠΑΟΚ αποτελούν τον καθρέφτη της σήψης του ποδοσφαίρου των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τι κι αν αυστηροποιήθηκαν οι νόμοι, τι κι αν ήρθαν ξένοι επιτηρητές της UEFA, τι κι αν άλλαξε η ΕΠΟ, τι κι αν ήρθαν τακτικοί δικαστές; Παραμένει το ποδόσφαιρο των μεγαλοεπιχειρηματιών που, με την ανοχή και στήριξη όλων των κυβερνήσεων – και της σημερινής - παίζουν τα δικά τους πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια στις πλάτες των ομάδων και των φιλάθλων. Γι’ αυτό και η κατάσταση, όχι μόνο δεν εξυγιαίνεται, αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο.

Η διακοπή του πρωταθλήματος, από μόνη της, δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Αυτό που χρειάζεται και πλέον περισσότερος φίλαθλος κόσμος αντιλαμβάνεται, είναι η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και συνολικά στον αθλητισμό.