Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει και δίνει εξηγήσεις για όσα συνέβησαν την Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας, εξέδωσε, μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδης, που με την είσοδό του, οπλοφορώντας, στον αγωνιστικό χώρο, προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις και συνέπειες.

Στη δήλωσή του ο ισχυρός άνδρας του «Δικέφαλου» ζητάει συγνώμη για τη συμπεριφορά του, ωστόσο επιχειρεί να τη δικαιολογήσει λέγοντας πως ήταν μία συναισθηματική αντίδραση που πυροδοτήθηκε από διάφορα αρνητικά γεγονότα και είχε ως βασικό στόχο την παρεμπόδιση γεγονότων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε γενικευμένα επεισόδια που θα είχαν ως συνέπεια να κινδυνεύουν οι φίλαθλοι.

Αναλυτικά η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη:

Αξιότιμοι κύριοι ,

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.
Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον αγωνιστικό χώρο κατ' αυτόν τον τρόπο.

Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από τη γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ-οφσάιντ-γκολ), τη διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες- συμπλοκές-ανθρώπινα θύματα.

Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν.

Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.

Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.

Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη.