Τα μηνύματα των συναντήσεων της πολιτικής και της επιχειρηματικής αποστολής στη Σαουδική Αραβία δίνουν «μία δυναμική για σαουδαραβικές επενδύσεις στην Ελλάδα, για κοινοπραξίες (joint venture) μεταξύ Ελλήνων και Σαουδαράβων, αλλά για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των εξαγωγών των καλών ποιοτικών ελληνικών προϊόντων», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος του Enterprise Greece, Γιάννης Σμυρλής.

 

Αποτυπώνοντας το κλίμα των επαφών, ο κ. Σμυρλής ανέφερε πως οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο καλύτερο επίπεδο που υπήρξαν ποτέ. «Και αυτό φαίνεται από τη μεγάλη διάθεση της σαουδαριβικής πλευράς να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συναντήσεις και να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Θέλουμε και οι Έλληνες και οι Σαουδάραβες να ενισχύσουμε και να εδραιώσουμε τη σχέση μας, με επενδύσεις, συμφωνίες, συνεργασίες», σημείωσε.

Επίσης, ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ και πρόεδρος του Enterprise Greece προχώρησε και σε μία σύντομη αποτίμηση των επαφών που είχε η ελληνική κυβερνητική και επιχειρηματική αποστολή στο Ριάντ. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η διοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών με το Enterprise Greece κατάφερε να φέρει 45 ελληνικές επιχειρήσεις στο Ριάντ, όπου ήρθαν περισσότερες από 120 επιχειρήσεις από τη Σαουδική Αραβία, έγιναν περισσότερες από 200 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) και καταφέραμε και είχαν ένα πολύ ωραίο Επιχειρηματικό Φόρουμ, το οποίο επιβεβαίωσε τις πολύ καλές πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες δένονται ακόμα περισσότερο από εδώ και πέρα με εμπορικές και οικονομικές σχέσεις. Μιλήσαμε για τη δημιουργία νέων funds μεταξύ των δύο χωρών. Φέραμε εταιρείες μεταξύ τους στους τομείς του τουρισμού, των κατασκευών, ναυτιλίας, τεχνολογίας, επενδύσεων, εξαγωγών αγροτοδιατροφικών προϊόντων. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που πλέον μπορούμε να κάνουμε το follow-up και να αρχίσουμε να έχουμε έμπρακτα αποτελέσματα, τα οποία θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο το σημαντικό εμπορικό ισοζύγιο που έχουν οι δύο χώρες και θα επιβεβαιώσουν τις πολύ καλές πολιτικές σχέσεις», τόνισε.