«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο ανάπλασης του Ελληνικού. Ένα έργο εμβληματικό που θα αναδείξει τη χώρα διεθνώς», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Στις 10 Νοεμβρίου, η Lamda Development τόνιζε ότι «η επένδυση Ελληνικό δεν είναι δυνατόν να ευοδωθεί». Σήμερα, σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δηλώνει ετοιμότητα για την εκκίνηση της επένδυσης; Υπάρχει άραγε κάποια απόσταση ανάμεσα στις δύο εκτιμήσεις; Να περιμένουμε να το ακούσουμε στον ΣΚΑΪ το βράδυ; 

Το έργο ανάπλασης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού είναι «εθνικής εμβέλειας, εθνικού σκοπού στο οποίο μπορούν να μετάσχουν όλες οι εταιρείες της χώρας, πχ. κατασκευαστικές, τσιμέντων, ενέργειας, υποδομών κ.λπ.», ανέφερε ο Οδυσσέας Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου επισήμανε ότι «οι αξίες των περιουσιών των κατοίκων των όμορων δήμων θα αυξηθούν θεαματικά, καθώς θα βρίσκονται δίπλα στο μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στον κόσμο και δίπλα σε ένα από τα πιο σύγχρονα σε υποδομές και περιβαλλοντική ευαισθησία, έργα διεθνώς».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development ανέφερε επίσης ότι κάθε μέρα που περνάει καθυστερεί τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη που θα φέρει ένα εκατ. τουρίστες υψηλού επιπέδου τον χρόνο και νέο πλούτο στην χώρα.

Αναφερόμενος σε κατασκευαστικά θέματα της ανάπλασης, ο κ. Αθανασίου είπε ότι «κάθε ψηλό κτίριο ισοδυναμεί με 15 εξαώροφες πολυκατοικίες. Φαντάζεστε πόσο ελεύθερο χώρο αφήνει αυτό για δημιουργία χώρων πρασίνου και απρόσκοπτης θέας».

Επισήμανε επίσης ότι «η σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι ταυτισμένη με ψηλά κτίρια τοπόσημα από τη Μαδρίτη ως το Μιλάνο, από το Λονδίνο έως το Παρίσι. Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία δεν έχουν σεβαστεί την πολιτιστική τους κληρονομία;».

Διαβάστε επίσης: Τήρηση της σύμβασης για το Ελληνικό ζητά η Lamda Development