Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα στηρίξει τη συμφωνία για τη σιδηροδρομική σύνδεση των ελληνικών και βουλγαρικών λιμανιών μέσω κονδυλίων από το πακέτο Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τη συμφωνία που υπέγραψαν οι υπουργοί Μεταφορών Ελλάδας και Βουλγαρίας, η οποία προβλέπει τη σιδηροδρομική σύνδεση τριών ελληνικών λιμανιών (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης) με τρία βουλγαρικά (Μπουργκάς, Βάρνας και Ρούσε στον Δούναβη) υπό την ονομασία Sea to Sea.

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμφώνησε για τη στήριξη της εν λόγω πρωτοβουλίας με κονδύλια από το πακέτο Γιούνκερ. Τέλος, αποφασίστηκε συνάντηση τεχνικών ομάδων ώστε τις επόμενες εβδομάδες να γίνουν τα απαραίτητα βήματα.

Η στήριξη της συμφωνία​ς​ Ελλάδας – Βουλγαρίας, για τη σιδηροδρομική διασύνδεση «Sea To Sea»​ είναι πολύ σημαντική, σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 Η στήριξη της συμφωνία​ς​ Ελλάδας – Βουλγαρίας, για τη σιδηροδρομική διασύνδεση «Sea To Sea»​ είναι πολύ σημαντική. https://t.co/IbEqNmnXqI