Την επιχορήγηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με 7 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Τα αναπτυξιακά έργα που θα υλοποιηθούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του Υπουργείου Οικονομίας είναι συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η οποία συμμετέχει με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:

«Σε διαβούλευση με τους τοπικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, κινητοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους, εθνικούς και κοινοτικούς και χρηματοδοτούμε έργα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η στενή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τα τελευταία τρία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα, μόνο το 2017, να πέσουν στην ελληνική οικονομία 2 δισ. ευρώ, ενώ για την επόμενη τριετία έχουμε ήδη δρομολογήσει έργα ύψους 7 δισ. ευρώ. Επιπλέον, πρόσφατα συμφωνήσαμε με την ΕΤΕπ ένα ακόμη σημαντικό πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση των δήμων όλης της χώρας, με αρχικό προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ και προοπτική να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν περιοχές υψηλής προτεραιότητας στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομίας και της Κυβέρνησης. Εργαζόμαστε μεθοδικά για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές οικονομίες».

Οι πόροι θα διατεθούν για τη βελτίωση της προσβασιμότητας της πόλης, για αστικές αναπλάσεις, την κάλυψη των αναγκών εκπαίδευσης σε άρτιες σχολικές εγκαταστάσεις υψηλής ενεργειακής απόδοσης που θα πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργικότητας και ασφάλειας, καθώς και για δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και καινοτομίας.