Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται στο Ελληνικό για τους πύργους, έξι συνολικά (τα ψηλά κτήρια ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης, μέχρι 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας) που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του μεγάλου project.

Για τους δύο, εκ των έξι, πύργους, οι μη δεσμευτικές προσφορές στους διπλούς διαγωνισμούς που διενεργεί ο όμιλος Lamda Development ανέρχονται σε 15 και το ενδιαφέρον προέρχεται από εγχώριους αλλά και ξένους (πρωτοεμφανιζόμενους στην τοπική αγορά) επενδυτές της αγοράς real estate.

Αν και το επίσημο ενδιαφέρον θα αποτυπωθεί στις δεσμευτικές προσφορές, που αναμένονται πριν τα τέλη Απριλίου, το μεγάλο έργο στο πρώην Ελληνικό έχει προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον, γεγονός που συνάδει με τον προγραμματισμό για την έναρξη της κατασκευής των πύργων το συντομότερο. Εξάλλου η διαγωνιστική διαδικασία που διενεργείται με συμβούλους τις Deloitte και Savills προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021, με βάση επίσημες δεσμεύσεις της διοίκησης της Lamda Develοpment.

Η διαδικασία προβλέπει τη σύσταση δύο εταιρειών ειδικού σκοπού (SPV) -στη μία θα έχει πλειοψηφικό ποσοστό η Lamda Develοpment και στην άλλη συμμετοχή-, μία για κάθε πύργο, εκ των οποίων ένας είναι στο παραλιακό μέτωπο και θα φιλοξενεί κατοικίες και ο δεύτερος κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και θα φιλοξενεί ξενοδοχείο και γραφειακούς χώρους. Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστεί ένας ακόμη πύργος και εμπορικό κέντρο.

Πηγή: euro2day.gr