«Η Ν.Δ. φέρει βαρύτατες ευθύνες για την καθυστέρηση υλοποίησης του Ε65 (ήδη από το 2007), και για το σπάσιμό του σε τρία τμήματα», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης και ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του βόρειου τμήματος του Ε-65.

 

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Μετά από δύο χρόνια καθυστερήσεων και με ένα αχρείαστο «καπέλο» 38 εκατ. ευρώ, που φέρουν τις υπογραφές των Μητσοτάκη - Καραμανλή, επιτέλους τα «κατάφεραν». Ακολούθως υποστηρίζουν:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

· Είχε καταθέσει πλήρη φάκελο για την έγκριση του έργου από την Ε.Ε. ήδη από τον Ιανουάριο του 2019. Πέρασαν, όμως, 20 μήνες μετά τις εκλογές για να πάρει η Ν.Δ. την πολυπόθητη έγκριση.

· Είχε αποσπάσει δέσμευση του παραχωρησιούχου για παραίτησή του από τις δαπάνες λειτουργίας των 38 εκατ. ευρώ για το βόρειο τμήμα του Ε65, κόστος που είχαμε αποτρέψει για το νότιο τμήμα, το οποίο υλοποιείται από τις αρχές του 2019.

Γενικεύοντας την κριτική οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την ΝΔ ότι «αποτελεί διαχρονικά την παράταξη των ημιτελών και προβληματικών έργων. Των τεράστιων αποζημιώσεων και των αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών πολιτικών. Το 2015 παρέδωσε ναρκοθετημένα όλα τα μεγάλα έργα υποδομής. Έργα τα οποία είτε ολοκληρώθηκαν είτε μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης την περίοδο 2015-2019, ενώ σήμερα βρίσκονται και πάλι στον αέρα». Κλείνοντας καλούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη: «ας αφήσει τις φιέστες. Ας επιστρέψει στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ολοκλήρωση των μεγάλων υποδομών. Η ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και η αντιστροφή της πορείας καταστροφής περνά και από τον εν λόγω τομέα».