Κανονικά διεξάγονται όλες οι πτήσεις από τις έξι το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», καθώς σήμερα παραδόθηκε ο κεντρικός διάδρομος προσαπογείωσης 16-34. Περιμένω να δω τι θα πουν όσοι είχαν μια κακοπροαίρετη κριτική για τα έργα στο αεροδρόμιο δήλωσε στο «Πρακτορείο FM» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

«Περιμένω όσους έλεγαν διάφορα το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με τα έργα του αεροδρομίου να δω τι θα πουν τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης,  για την παράδοση, σήμερα το πρωί, σε λειτουργία του κεντρικού διαδρόμου προσαπογείωσης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

«Έναν χρόνο τώρα, παρότι έχουμε κάνει τα πάντα για να μην υπάρχει κόστος στο τουριστικό έργο και στο μεταφορικό έργο της Θεσσαλονίκης, το επιχείρημα ήταν να μην γίνουν ποτέ αυτά τα έργα. Περιμένω όσους είχαν μια κακοπροαίρετη κριτική -δεν λέω για όσους εξέφρασαν ανησυχία και ήταν σε μια κατεύθυνση επίσπευσης των διαδικασιών, που ήταν κοινός τόπος και για εμάς- να δούμε σήμερα τι θα πουν. Τους περιμένω με ανυπομονησία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο διάδρομος, όπως επισήμανε ο κ. Σπίρτζης, «μπήκε σε λειτουργία από τις 6 το πρωί σήμερα» και «ήμασταν 15 μέρες νωρίτερα σε σχέση με το έργο» καθώς «έτρεξαν οι διαδικασίες και να βγει NOTAM και να ανταποκριθεί και η Fraport στη λειτουργία του αεροδιαδρόμου».

Έτοιμος μέχρι το τέλος του έτους και ο δεύτερος αεροδιάδρομος

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, «από τις 4 αφίξεις και από τις 4 αναχωρήσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, σταδιακά μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα έχουμε φτάσει 15 αφίξεις και αναχωρήσεις και μέχρι τέλος του έτους που θα είναι και ο δεύτερος αεροδιάδρομος έτοιμος, το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης θα μπορεί να έχει πάνω από 25 αφίξεις και 25 αναχωρήσεις αεροπλάνων στους διαδρόμους».