Τους φιλόδοξους στόχους της ΔΕΗ υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), ενημερώνοντας σε ανακοίνωσή της ότι επένδυσε 50 εκατ. ευρώ στο ομόλογο της ΔEΗ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔEΗ άντλησε 650 εκατ. ευρώ, καθώς καλύφθηκε πάνω από έξι φορές το ποσό που ζητούσε μέσω του ομολόγου της, με αποτέλεσμα να αντλήσει τελικά 150 εκατ. ευρώ περισσότερα από το αρχικό σχέδιο.  Το επιτόκιο έκλεισε στο 3,875%.

Η τράπεζα υπέγραψε το καλοκαίρι δανειακή σύμβαση με τη ΔEΗ για χρηματοδότηση ύψους 160 εκατ. ευρώ, αποδεικνύοντας την έμπρακτη στήριξή της στο επιχειρησιακό σχέδιο της επιχείρησης.

O Γιώργος Γκιαούρης, Regional Head, Energy South Eastern Europe της EBRD, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που υποστηρίζουμε την επιστροφή της ΔΕΗ στις κεφαλαιαγορές με ένα νέο βιώσιμο χρηματοδοτικό μέσο, που υποστηρίζει μία φιλόδοξη στρατηγική μετασχηματισμού και απαλλαγής από τον άνθρακα. Αυτή είναι η πρώτη έκδοση βιωσιμότητας στην περιοχή της EBRD. Η συναλλαγή στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα ότι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση για επιχειρήσεις Ενέργειας εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από τη δέσμευση για απαλλαγή από τον άνθρακα και τη βιωσιμότητα».