Την παράταση της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 30% της εταιρείας "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ" (ΔΑΑ), αποφάσισε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι να επενδύσουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα πρέπει να εκδηλώσουν, επίσημα, το ενδιαφέρον τους έως τις 29 Οκτωβρίου και όχι αργότερα από 17:00.

Ο διαγωνισμός πώλησης του 30% του «Ελ. Βενιζέλος» είχε προκηρυχθεί στις 28 Ιουνίου, με τη διεξαγωγή δύο φάσεων: την φάση προεπιλογής (Α’ Φάση) και την φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών (Β’ Φάση).

Σημειώνεται ότι το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε χθες να συνεχιστεί άμεσα η διαδικασία για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία έχει ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου εφέτος. Η παράταση δίδεται για να επιλυθεί το πρόβλημα με τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου μετά την πώληση του 30%. Με την υπογραφή «Σύμβασης Παραίτησης», το Δημόσιο θα κατέχει δύο θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο πρόεδρος, αντί για τρεις θέσεις σήμερα.