Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προχώρησε στη σύσταση ομάδας εργασίας που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει όλες τις τεχνικές διαδικασίες για τη μεταβίβαση του ΟΑΚΑ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το γνωστό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Ο υπουργός συνέστησε ειδική ομάδα εργασίας με συντονίστρια τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Έλενα Παπαδοπούλου, που θα αναλάβει έως τις 12 Ιουνίου να περιγράψει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα ώστε το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο να μετατραπεί πριν από το τέλος του 2018 από οργανισμό του Δημοσίου σε ανώνυμη εταιρεία.

Έτσι, θα μπορέσει να μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να αξιοποιηθεί. Στη βάση αυτή η ειδική ομάδα εργασίας θα πρέπει να προσδιορίσει έως την επομένη Τρίτη την προέλευση των απαιτούμενων κονδυλίων για την τακτική συντήρηση και τη γενική επισκευή των υποδομών του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν νομικούς ή τεχνικούς περιορισμούς και να προσδιορίσει ακόμη το απαιτούμενο κεφάλαιο που θα εξασφαλίσει την κεφαλαιακή επάρκεια λόγω της μετατροπής του ΟΑΚΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία.

H εξέλιξη αυτή παρότι αρχικά είχε φανεί ως αρνητική για την κοινοπραξία Athens Alive, το επενδυτικό σχήμα που Ελλήνων και ξένων επενδυτών που επιθυμούν να αναλάβουν τη χρήση των εγκαταστάσεων, τελικά φαίνεται ότι ήταν συμφωνημένη με την κυβέρνηση και όλα πάνε βάσει σχεδίου!

oaka diaygeia

Πηγή: gazzetta.gr