Τη διαδικασία βιβλίου προσφορών (bookbuilding) για την έκδοση ομολόγου 500 εκατ. ευρώ, επταετούς διάρκειας, από τις διεθνείς αγορές ξεκίνησε και ολοκλήρωσε σήμερα ο Όμιλος ΟΤΕ, με τις τελικές προσφορές να ξεπερνούν τα 2,25 δισ. Ευρώ.

Οι αρχικές σκέψεις για την τιμολόγηση της έκδοσης διαμορφώνονταν στα Mid Swaps + 165 μονάδες βάσης με το guidance στη συνέχεια να υποχωρεί στο Mid Swaps + 130-135 μονάδες βάσης και το κουπόνι της έκδοσης να υποχωρεί τελικώς στη ζώνη του 1%.

ΟΤΕ θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντλήσει για την κάλυψη ομολογιακού με λήξη φέτος τον Δεκέμβριο ύψους 349 εκατ. ευρώ και τμήματος του ομολογιακού ύψους 693 εκατ. ευρώ με λήξη τον Ιούλιο του 2020 και κουπόνι 3,5%. Σημειώνεται ότι το 20% της έκδοσης θα το απορροφήσει η Deutsche Telekom, όπως ενημερώθηκαν οι επενδυτές. 

Το νέο ομόλογο εκδόθηκε από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Το ομόλογο θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Την έκδοση του ομολόγου αναλαμβάνουν από κοινού ως Joint Bookrunners / Lead Managers οι τράπεζες BNP Paribas και Goldman Sachs International και ως Co-Managers οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Ergasias και Τράπεζα Πειραιώς.