Το επενδυτικό πλάνο των 6,5 δισ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει ήδη διασφαλισμένα τόσα τα ίδια κεφάλαια όσο και την απαιτούμενη χρηματοδότηση, γεγονός που επιτρέπει στον Όμιλο να προχωρήσει στην απρόσκοπτη υλοποίησή του, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιώργος Περιστέρης, κατά την τηλεδιάσκεψη του ομίλου σε αναλυτές, τονίζοντας πως το 70% του καθαρού χρέους είναι χωρίς αναγωγή στη μητρική και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα αποπληρωμής.

«Παρά το γεγονός ότι το 2021 υπήρξε και αυτό μια χρονιά με ιδιαίτερες προκλήσεις, όχι μόνο για την ελληνική, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία, ο Όμιλος μας κατόρθωσε να ενισχύσει την ηγετική του θέση», επεσήμανε, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Στις Κατασκευές, αυξήσαμε το ανεκτέλεστο, διατηρώντας τις προοπτικές για μία υγιή κατασκευαστική δραστηριότητα το επόμενο διάστημα. Στις Παραχωρήσεις, έχουμε διαμορφώσει ένα πολύ αξιόλογο χαρτοφυλάκιο που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών στο μέλλον. Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ παραμένει ηγέτιδα στην Ελλάδα και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις προοπτικές της εταιρείας».

Όσον αφορά την επίδραση από την αύξηση του κόστους πρώτων υλών, ο κ. Περιστέρης είπε ότι είναι νωρίς για να αποτιμηθεί πλήρως, ωστόσο η καμπύλη ήδη γίνεται σταδιακά επίπεδη και αναμένεται να ομαλοποιηθεί.

Τέλος, ο κ. Περιστέρης ανέφερε ότι ενδιαφέρον για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή υπήρξε επανειλημμένα κατά το παρελθόν, ειδικά τα τελευταία 4-5 χρόνια, με προτάσεις ενίοτε και δυο φορές τον χρόνο. «Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη διεθνή τάση για αναβαθμισμένες αποτιμήσεις στις ενεργειακές εταιρείες- και δη αυτές που δραστηριοποιούνται στην καθαρή ενέργεια – δεχθήκαμε και πρόσφατα σχετικές προτάσεις, δεν υπάρχει ωστόσο κάτι συγκεκριμένο και άρα ανακοινώσιμο επί του παρόντος», κατέληξε.