Μεγάλη αύξηση κερδών προ φόρων κατά 240% ανακοίνωσε η Revoil στα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου 2022, σημειώνοντας παράλληλα μια σημαντική βελτίωση στα EBITDA κατά 86%.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η εταιρεία, το α’ τρίμηνο του 2022, η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών κινήθηκε υψηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 στο οποίο είχε επιβληθεί lockdown ενώ και ο βαρύς φετινός χειμώνας βοήθησε στην άνοδο των πωλήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Για την REVOIL το πρώτο τρίμηνο χαρακτηρίσθηκε από τη σημαντική άνοδο των επιμέρους μεγεθών της με τα κέρδη προ φόρων να κλείσουν στα 2,8 εκατ. ευρώ έναντι 0,82 εκατ. το 2021 καταγράφοντας μεγάλη αύξηση κατά 240%. Η εν λόγω αύξηση οφείλεται στη σημαντική άνοδο των πωλούμενων όγκων καυσίμων, στη βελτίωση του μεικτού κέρδους λόγω των εμπορικών συμφωνιών που πέτυχε η Εταιρία με τους προμηθευτές της, στη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους λόγω αποπληρωμής δανείων καθώς και στην ωφέλεια από την αποτίμηση των αποθεμάτων σε υψηλότερες τιμές.

Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα € 4,17 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2022 έναντι €2,24 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας μεγάλη άνοδο 86%.
Οι πωλήσεις έκλεισαν στα 232,13 εκατ. με άνοδο 57,9% και το μικτό κέρδος στα 8,15 εκατ. υψηλότερα κατά 39,32%.
Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων της Εταιρίας ανήλθαν στα 206,41 εκατ. λίτρα, έναντι 181,4 εκατ. λίτρα το 2021, εμφανίζοντας άνοδο 13,8% περίπου.

Πιο αναλυτικά οι βενζίνες έκλεισαν ανοδικά κατά 21,4%, το πετρέλαιο κίνησης 10,6%, το πετρέλαιο θέρμανσης 12,9%, το πετρέλαιο ναυτιλίας 8,8%, οι πωλήσεις μαζούτ κατά 23,1% ενώ αυξημένες ήταν και οι πωλήσεις ασφάλτου.

Το πολύ καλό ξεκίνημα της χρονιάς φαίνεται ότι θα συνεχιστεί λόγω και των ενθαρρυντικών μηνυμάτων της αγοράς σχετικά με την πορεία του τουρισμού τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στον αντίποδα οι σταθερά υψηλές τιμές πώλησης των καυσίμων, οι πληθωριστικές πιέσεις και το κύμα ακρίβειας, δημιουργούν προβληματισμό κυρίως για την περίοδο του τελευταίου τετραμήνου του έτους.

Η REVOIL συνεχίζει την κερδοφόρα πορεία της εστιάζοντας στην επέκταση και ενδυνάμωση του δικτύου πρατηρίων της, προωθώντας την γκάμα εμπλουτισμένων καυσίμων Revolution, τη νέα κάρτα επιβράβευσης των καταναλωτών - Winclub - , την κάρτα επαγγελματικών οχημάτων Revoil Fuel Card, ενώ συνεχίζει να υλοποιεί με σταθερά βήματα το επενδυτικό της πρόγραμμα στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με τη συμμετοχή της σε projects φωτοβολταικών και αιολικών πάρκων.