Τον περαιτέρω περιορισμό της δραστηριοποίησής της σε Ρωσία και Λευκορωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΙΚΕΑ, με τον σουηδικό κολοσσό στο λιανεμπόριο επίπλων να σημειώνει πως η απόφασή της αποτελεί συνέπεια της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Οι συνθήκες δεν έχουν βελτιωθεί και ο καταστροφικός πόλεμος συνεχίζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΙΚΕΑ, τονίζοντας παράλληλα πως «οι εφοδιαστικές αλυσίδες ανά τον κόσμο έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τον πόλεμο και η βελτίωση της κατάστασης δεν είναι ορατή στον ορίζοντα».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η σουηδική εταιρεία ανέφερε πως η συνολική της δραστηριοποίηση στις δύο χώρες θα παραμείνει «παγωμένη» ενώ το εργατικό της δυναμικό θα μειωθεί, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο από την παραπάνω απόφαση να επηρεαστούν εργαζόμενοι και σε άλλα πόστα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΙΚΕΑ, ο βιομηχανικός βραχίονας της εταιρείας στη Ρωσία (Inter Ikea) θα μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων του και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εξεύρεση νέου ιδιοκτήτη για τα τέσσερα εργοστάσια της εταιρείας, ενώ «παγωμένη» θα μείνει και η εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων από και προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Τέλος, η ΙΚΕΑ αναφέρει πως τα γραφεία υποστήριξης πελατών που διατηρεί η Inter Ikea σε Μόσχα και Μινσκ θα κλείσουν οριστικά.