Στην περικοπή συνολικά 8.000 θέσεων εργασίας προχωράει η Novartis στο πλαίσιο του εν εξελίξει προγράμματος αναδιάρθρωσης του φαρμακευτικού κολοσσού, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Θα... φοβήθηκε φαίνεται την αγωγή υπέρογκης αποζημίωσης της ελληνικής κυβέρνησης! Στην Ελλάδα, θα έχουμε απολύσεις άραγε;

Πιο αναλυτικά, περίπου 1.400 από τις περικοπές θα αφορούν το προσωπικό της εταιρείας στην Ελβετία, καθώς η εταιρεία στοχεύει στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων έως το 2024.

«Η αναδιάρθρωση δυνητικά θα μπορούσε να επηρεάσει περίπου 8.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 1.400 στην Ελβετία», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, επιβεβαιώνοντας όσα είχαν διαρρεύσει νωρίτερα από την ελβετική εφημερίδα TagesAnzeiger.

Σύμφωνα με το Reuters, σε παγκόσμια κλίμακα η Novartis απασχολεί περισσότερους από 108.000 εργαζομένους, εκ των οποίων 11.600 στην Ελβετία, όπου διατηρεί και την έδρα της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του φαρμακευτικού κολοσσού, η εταιρεία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή του νέου μοντέλου λειτουργίας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ενοποίηση των φαρμακευτικών και ογκολογικών επιχειρηματικών μονάδων της.

Τέλος, η Novartis ανέφερε πως η διαδικασία διορισμού των νέων στελεχών της διοίκησης ανά την υφήλιο έχει ολοκληρωθεί και οι επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς εβδομάδες.