Στην πώληση του 51% των δραστηριοτήτων της σε τηλεπικοινωνιακούς πύργους προχωρά η Deutsche Telekom, σε κοινοπραξία της καναδικής Brookfield και του ομίλου ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων DigitalBridge, έπειτα από προσφορά ύψους 17,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, η Brookfield είχε υποβάλει αρχικά δεσμευτική προσφορά με την ισπανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cellnex, ωστόσο η Cellnex αποσύρθηκε από τη διαδικασία την Τετάρτη. Ο γερμανικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών θα διατηρήσει το υπόλοιπο 49%.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ εκτιμάται ότι θα μειώσει το χρηματοοικονομικό χρέος της Deutsche Telekom κατά 10,7 δισ. ευρώ, καθώς η Deutsche Telekom κινείται προς την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου στη θυγατρική της T-Mobile στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη φέτος στη Γερμανία και η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, μετά την εξαγορά του ιταλικού ομίλου υποδομής Atlantia από την οικογένεια Benetton και το αμερικανικό fund Blackstone, έναντι 58 δισ. ευρώ.

«Η συνεργασία που διαμορφώνεται αφορά την οικοδόμηση της επόμενης γενιάς ψηφιακών υποδομών της Ευρώπης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της DigitalBridge, Marc Ganzi. Η εταιρεία επενδύσεων υποδομής διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 47 δισ. δολαρίων που επικεντρώνονται σε ψηφιακές υποδομές, όπως ασύρματους πύργους, κέντρα δεδομένων και δίκτυα οπτικών ινών.

Η Brookfield Asset Management Inc. είναι μία καναδική πολυεθνική εταιρεία και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων εναλλακτικών επενδύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.