Κέρδη εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο η Ryanair Holdings, αφού κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα του ταξιδιωτικού χάους που επικράτησε στην Ευρώπη, αν και ο αερομεταφορέας είναι επιφυλακτικός για το outlook μετά το «πολυάσχολο» καλοκαίρι.

Η μεγαλύτερη αεροπορική χαμηλού κόστους της Ευρώπης εμφάνισε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της τάξης των 170 εκατ. ευρώ το τρίμηνο έως τον Ιούνιο, σε σύγκριση με ζημιές 273 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη στα 140 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

H Ryanair σημείωσε πως υπήρχαν σαφείς ενδείξεις απότομης αύξησης της ζήτησης, οι κρατήσεις συνέχισαν να γίνονται πιο κοντά στην ημερομηνία του ταξιδιού από ό, τι πριν την πανδημία, ενώ υπάρχει σχεδόν «μηδενική ορατότητα» στο β' εξάμηνο της χρήσης, οπότε η εταιρεία τείνει να χάνει χρήματα. Ακόμη κι έτσι, η Ryanair εξακολουθεί να αναμένει ότι θα μεταφέρει 165 εκατομμύρια επιβάτες στη χρήση που ξεκίνησε την 1η Απριλίου και θα επιδιώξει να γεμίσει τα αεροπλάνα της με χαμηλά ναύλα.

«Η ανάκαμψη έως τον χειμώνα είναι εύθραυστη και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ειδήσεις γύρω από την covid και την Ουκρανία«», δήλωσε σε συνέντευξη ο οικονομικός διευθυντής Neil Sorahan.

Η Ryanair αναμένει να παραλάβει 50 αεροσκάφη Boeing Co. 737 Max πριν το καλοκαίρι του 2023.