Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος το ενδεχόμενο εισαγωγής της εταιρείας σε ξένο μεγάλο χρηματιστήριο.

Απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των χρηματιστηριακών αναλυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της εταιρείας ο κ. Μυτιληναίος τόνισε: «Ως διευθύνων σύμβουλος έχω ευθύνη απέναντι στους μετόχους και, λόγω του μεγέθους της εταιρείας, απέναντι στην κοινωνία γενικά. Μας έχουν εμπιστευθεί μέτοχοι από όλο τον κόσμο. Το καθήκον μου είναι να κάνω ό,τι χρειάζεται προκειμένου οι μέτοχοι να είναι ευχαριστημένοι. Αν αυτό σημαίνει την εισαγωγή σε μεγάλο ξένο χρηματιστήριο, ας είναι».

Ο κ. Μυτιληναίος εκτίμησε εξάλλου ότι ακόμη και σε περίπτωση διακοπής του εφοδιασμού με ρωσικό φυσικό αέριο η χώρα μας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επάρκειας αλλά το βασικό πρόβλημα θα είναι οι τιμές. Όπως είπε δεν θα είναι πρόβλημα να βρεθούν τα 45 με 50 φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα χρειαστούν για να καλυφθεί η ζήτηση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η χώρα μας έχει εναλλακτικές λύσεις όπως είναι ο αγωγός ΤΑΡ, οι λιγνιτικές μονάδες, η λειτουργία μονάδων φυσικού αερίου με Diesel, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι οι τιμές.

Σε ερώτηση για την εξέλιξη των μεγεθών της εταιρείας ως το τέλος του έτους ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι αν δεν υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις στο γεωπολιτικό επίπεδο ή νέα ρυθμιστικά μέτρα, τότε το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι καλύτερο από το πρώτο. Υπενθυμίζεται ότι για το 1ο εξάμηνο η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ιστορικά υψηλά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 166 εκατ. έναντι 77 εκατ. το A' εξάμηνο του 2021 (+116 %) ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 117 % στα 2,15 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε τέλος ότι η εταιρεία κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τους πελάτες της που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ενώ ήταν συνεπείς τα προηγούμενα χρόνια ενώ για τα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση στην αγορά ενέργειας υπογράμμισε ότι ενώ σε κανέναν δεν αρέσουν οι μηχανισμοί που έχουν παράπλευρες επιπτώσεις, ωστόσο αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη κατάσταση και χρειάζονται έκτακτα μέτρα.