Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν οι πωλήσεις οχημάτων της αμερικανικής Ford Motor, για τον όγκο και τη διαθεσιμότητα των φορτηγών, καθώς οι βιομηχανία των αυτοκινήτων συνεχίζει να «παλεύει» με την παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ και άλλων προβλημάτων στη εφοδιαστική αλυσίδα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ ανακοίνωσε άνοδο 36,6% στις πωλήσεις νέων οχημάτων για τον Ιούλιο, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2021. Σημαντικά αυξημένες σε σχέση με τις πωλήσεις του κλάδου, οι οποίες εκτιμάται πως έχουν μειωθεί κατά 10,5%, σύμφωνα με το CNBC.

Η παραγωγή οχημάτων και οι πωλήσεις της Ford είχε σημειώσει πτώση πέρυσι, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο ενός από τους προμηθευτές της, αναγκάζοντας την σε μείωση παραγωγής το πρώτο μισό του 2021.

Οι πωλήσεις των δημοφιλών F-Series pickups έφτασαν τις 63.342 τον Ιούλιο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά φέτος το ψυχολογικό όριο των 60.000 οχημάτων του είδους. Οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 21,1% σε σύγκριση με πέρυσι και ενισχυμένες κατά 10% περίπου σε σύγκριση με τις πωλήσεις του Ιουνίου.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων τον Ιούλιο ανήλθαν στο ποσοστό - ρεκόρ 10,9%, καθώς η εταιρεία αύξησε την παραγωγή και τη διαθεσιμότητα των μοντέλων F-150 Lightning pickup, Mustang Mach-E crossover και E-Transit van.