Κατά διψήφιο ποσοστό αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα σε ετήσια βάση οι πωλήσεις της Ford Motor στις ΗΠΑ, αν και ήταν κατά περίπου 4% χαμηλότερες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς τόσο η εταιρεία όσο και ευρύτερα η αυτοκινητοβιομηχανία παραμένουν αντιμέτωπες με σημαντικές διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η εταιρεία του Ντιτρόιτ πραγματοποίησε 158.088 πωλήσεις νέων οχημάτων στις ΗΠΑ, νούμερο αυξημένο κατά 27% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021, όταν η παραγωγή και οι πωλήσεις της εταιρείας επηρεάζονταν σημαντικά από την έλλειψη τσιπ ημιαγωγών. Σε μηνιαία βάση, οι πωλήσεις του περασμένου μήνα υποχώρησαν 3,6%, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των πωλήσεων των pickup trucks F-Series κατά 8%.

Παρολ΄αυτά, οι πωλήσεις ήταν ανάλογες των εκτιμήσεων των αναλυτών. Σύμφωνα με την εταιρεία, το brand Ford ήταν αυτό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Αμερική για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Οι πωλήσεις του κερδοφόρου μοντέλου pickup F-Series αυξήθηκαν 1,7% σε μηνιαία βάση από τον Αύγουστο του 2021 αλλά κατέγραψαν πτώση 10,7% τους πρώτους 8 μήνες του έτους, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η εταιρεία πούλησε 6.842 μοντέλα από το ηλεκτρικό pickup F-150 Lightning έως τις 31 Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένων 2.373 οχημάτων τον περασμένο μήνα.