Οι Ημέρες Καριέρας του kariera.gr, το event-σταθμός στην εύρεση εργασίας, πραγματοποιείται σήμερα και την Κυριακή, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Χιλιάδες υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία, αυτό το Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Οκτωβρίου, να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους 79 κορυφαίων εταιρειών από όλη την Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσουν ή να ξεκινήσουν την καριέρα τους και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους.

 

Όπως επισημαίνεται, το διήμερο αυτό, η "καρδιά" της εργασίας θα χτυπά στην Τεχνόπολη, με ευκαιρίες απασχόλησης, συνεντεύξεις 1:1 με βραβευμένες εταιρείες και εκπαιδευτικά προγράμμα για upskilling και reskilling, που απευθύνονται σε εργαζομένους, φοιτητές και νέους αποφοίτους, που τώρα ξεκινούν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Όσοι βρεθούν στην Τεχνόπολη το Σάββατο και την Κυριακή, θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σειρά ομιλιών και συζητήσεων σχετικά με το μέλλον και τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, από ένα δυνατό line-up ομιλητών. Εκπρόσωποι από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες, από όλο το φάσμα της αγοράς, από την εκπαίδευση, καθώς και θεσμικοί και κυβερνητικοί φορείς, θα μιλήσουν για την πραγματική οικονομία, για τις ανάγκες που έχει η αγορά εργασίας στην Ελλάδα σήμερα, για τις πιο σύγχρονες και πιο επιθυμητές δεξιότητες, αλλά και για ευρύτερα, φλέγοντα ζητήματα μεταξύ των οποίων το πώς τοποθετούνται στον παγκόσμιο χάρτη της διεκδίκησης του "ταλέντου" οι ελληνικές εταιρείες, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις και η συμπεριληπτική κουλτούρα στον χώρο εργασίας.

Οι συμμετέχοντες, φεύγοντας από την Τεχνόπολη θα έχουν μάθει πώς να καταρτίζουν σωστά το βιογραφικό τους, πώς να βρουν τον ιδανικό εργοδότη και πώς να σταθούν σε μια "συνέντευξη".

Η είσοδος για τους επισκέπτες είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση να κάνουν εγγραφή μέσω ηλεκτρονικής φόρμας συμπλήρωσης στοιχείων.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι και η συζήτηση "Εξυπηρέτηση πελατών, Logistics ή Λιανική", όπου ο Chief Human Resources Officer της Teleperformance Greece, Τριαντάφυλλος Αλεξόπουλος, μαζί με τον People Head της Πλαίσιο Computers, Τάσο Τσουμάνη και τη Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας της ΜETRO AEBE, Δήμητρα Δασκαλάκη, θα ρίξουν φως στο θέμα, ο καθένας από τη δική του πλευρά.

Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης, παρουσιάζει η συζήτηση για τον 1ο ελληνικό μονόκερο, μεταξύ του ιδρυτή και CEO της PeopleCert, Βύρωνος Νικολαΐδη και του CEO του kariera.gr, Θεόφιλου Βασιλειάδη.

Επιπλέον, ανάμεσα στους προσκεκλημένους που θα συμμετάσχουν στις Ημέρες Καριέρας του kariera.gr, ξεχωρίζει η παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για την Έρευνα και Τεχνολογία, Χρίστου Δήμα, καθώς και του του Chief Technology & Business Change Officer στην Κωτσόβολος (Dixons SE Europe A.E.B.E.), Γιάννη Παπίδη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά την εγγραφή του και η είσοδος είναι δωρεά. Στους χορηγούς επικοινωνίας είναι και το ΑΠΕ/ΜΠΕ.