Η ΙΚΕΑ ανακοίνωσε ρεκόρ στις ετήσιες πωλήσεις της, καθώς οι ελλείψεις στον εφοδιασμό και η χαμηλή καταναλωτική εμπιστοσύνη, αντισταθμίστηκαν από τις αυξήσεις των τιμών και τη χαλάρωση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ειδικότερα, η μεγαλύτερη εταιρεία επίπλων παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις σε όλα τα καταστήματα ΙΚΕΑ και μέσω διαδικτύου, αυξήθηκαν 6,5% στο 12μηνο μέχρι τον Αύγουστο στα 44,6 δισ. ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της η Inter IKEA υπογραμμίζει πως «ο πληθωρισμός και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν επηρεάσει τις πωλήσεις συνολικά, οδηγώντας σε αύξηση του κόστους και σε υψηλότερες τιμές» ενώ οι ελλείψεις είχαν σαν αποτέλεσμα τα ράφια να μην είναι πάντα γεμάτα.

Ο Ingka Group, που κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην κύρια ευρωπαϊκή αγορά αλλά και όσων έκλεισαν στη Ρωσία, επεσήμανε πως οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 5,6% στα 39,5 δισ. ευρώ, ενώ και η διαθεσιμότητα των προϊόντων του βελτιώθηκε σημαντικά.

«Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε μεγάλες τάσεις επιβράδυνσης», υπογράμμισε ο CEO του Ingka Group, Τζέσπερ Μπρόντιν προσθέτοντας ότι ο αριθμός των επισκεπτών στα καταστήματα συνέχισε να αυξάνεται, ωστόσο υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα για την τρέχουσα χρονιά ενώ «είμαστε προετοιμασμένοι για έναν σκληρό χειμώνα για όλους τους ανθρώπους παντού».