Κάτω από τις προβλέψεις της αγοράς διαμορφώθηκαν τα κέρδη προ φόρων της ING Groep στο γ' τρίμηνο, με την κερδοφορία του ολλανδικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος να επηρεάζεται τόσο από τον υψηλό πληθωρισμό όσο και από το αυξημένο κόστος ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων της ING στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 1,38 δισ. ευρώ, χαμηλότερα τόσο σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν κέρδη προ φόρων ύψους 1,5 δισ. ευρώ όσο και σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, όταν είχε αναφέρει κέρδη 1,92 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με την τράπεζα, τα νεότερα στοιχεία για τις επιδόσεις της περιλαμβάνουν έκτακτες επιβαρύνσεις 631 εκατ. ευρώ εξαιτίας της λογιστικής αντιστάθμισης και της εφάπαξ επιβάρυνσης εν μέσω παύσης της πληρωμής στεγαστικών στην Πολωνία, που επέβαλε η κυβέρνηση.

Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο μειώθηκε στο 1,28% από το 1,38%. Χωρίς τις εφάπαξ χρεώσεις, τα περιθώρια θα είχαν βελτιωθεί στο 1,42%.

Από την πλευρά του, ο Steven van Rijswijk διευθύνων σύμβουλος της ING ανέφερε πως η τράπεζα είχε καταγράψει «ισχυρές επιδόσεις, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα του δύσκολου οικονομικά και γεωπολιτικά περιβάλλοντος».