Ξεχωριστούς δρόμους πρόκειται να ακολουθήσουν η κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου, η έως σήμερα Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος NN Hellas και NN Hellas II και ο όμιλος ΝΝ, μετά από μία πολύχρονη και επιτυχημένη συνεργασία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η κ. Πολιτοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από τον όμιλο στις 30 Νοεμβρίου 2022, για να αναζητήσει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες. Το όνομα του αντικαταστάτη αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Σημειώνεται ότι η κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου διορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas το 2016. Υπό την ηγεσία της, η NN Hellas πέτυχε αξιοσημείωτη μετάβαση στην κερδοφορία, βελτίωσε τις εμπορικές επιδόσεις, τα οικονομικά αποτελέσματα και ισχυροποίησε τη θέση της στην αγορά. Μέσα στους επτά πρώτους μήνες παρουσία της στην εταιρία απέδωσε σημαντικό έργο και το 2016 διόρθωσε τα αποτελέσματά της με οριακά λειτουργικά κέρδη.

Επιπλέον ηγήθηκε της εξαγοράς των δραστηριοτήτων της MetLife στην Ελλάδα συμβάλλοντας στη δημιουργία της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας στη χώρα. Η κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου προέρχεται από τον τραπεζικό κλάδο και συγκεκριμένα πριν την μεταγραφή της στην ΝΝ Hellas ήταν στην Εθνική Τράπεζα ως γενική διευθύντρια Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας. Η έλευσή της στην εταιρία, αποτέλεσε, μάλιστα, έκπληξη για την αγορά, καθώς η ΝΝ αποφάσισε να επιλέξει στέλεχος από τον τραπεζικό και όχι τον ασφαλιστικό κλάδο.

Από την πλευρά του ο κ. Fabian Rupprecht, CEO International Insurance της NN Group, επισήμανε σε δηλώσεις του: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Μαριάννα για τη σημαντική συνεισφορά και αφοσίωσή της στην ΝΝ, καθώς και για τον επαγγελματισμό, τις στρατηγικές ηγετικές ικανότητές της και την εξαιρετική συνεργασία».