Δύο όμορα ακίνητα στο Μαρούσι με σκοπό την δημιουργία ενός ενιαίου οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 2.636,40 τ.μ. απέκτησε η Noval Property.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας:

«Το πρώτο αφορά οικόπεδο με επιφάνεια 1.543,13 τ.μ., επί της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 43, στο οποίο υπάρχει διώροφο κτήριο (υπόγειο, ισόγειο & Α΄ όροφος) συνολικής δομημένης επιφάνειας 945,3 τ.μ.. Το δεύτερο ακίνητο αφορά αδόμητο οικόπεδο επιφάνειας 1.093,27 τ.μ., επί της συμβολής των οδών Φραγκοκκλησιάς & Αμαρουσίου-Χαλανδρίου. Τα δύο όμορα ακίνητα θα συνενωθούν και θα σχηματίσουν ένα ενιαίο οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 2.636,40 τ.μ..

Στο εν λόγω ενιαίο οικόπεδο, η Noval Property, έχοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής της τη βιωσιμότητα, προγραμματίζει την ανάπτυξη νέου, σύγχρονου κτηρίου γραφείων, το οποίο θα ενσωματώνει τις αρχές του βιοκλιματικού και έξυπνου σχεδιασμού, ενώ θα δρομολογηθεί και η πιστοποίησή του κατά LEED.

Η αξία της συναλλαγής ανήλθε σε 2,426 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ομόλογο της Noval Property.
Η Noval Property, προσηλωμένη στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, συνεχίζει να αναπτύσσει δυναμικά το χαρτοφυλάκιό της, επενδύοντας, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη ποιοτικών, σύγχρονων και περιβαλλοντικά πιστοποιημένων κτηρίων γραφείων, που βρίσκονται σε βασικούς άξονες συγκέντρωσης επαγγελματικών ακινήτων, όπως στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ακίνητα υψηλών προδιαγραφών και υπεραξία για τους συμμετόχους της.»