Σε αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων της, με ισχύ από 1/1/2023, προχωρά η ΔΕΛΤΑ, αντιλαμβανόμενη τις δύσκολες συνθήκες της τρέχουσας περιόδου.

Κατά τις πληροφορίες, αυξήσεις θα λάβει περίπου το 90% των εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας, ενώ από την πρωτοβουλία θα εξαιρεθούν τα στελέχη της. Οι αυξήσεις θα ξεπεράσουν το 10% για όσους αμείβονται με τον βασικό μισθό, ενώ το ποσοστό των αυξήσεων θα είναι μικρότερο για όσους έχουν αποδοχές υψηλότερες του βασικού μισθού.

Να σημειωθεί εδώ ότι το προσωπικό της ΔΕΛΤΑ αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 άτομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γαλακτοβιομηχανία θα προχωρήσει επίσης και στη χορήγηση επιπλέον παροχών στους εργαζομένους της με αφορμή την έλευση των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η κίνηση της ΔΕΛΤΑ να στηρίξει τους εργαζομένους της έρχεται εν μέσω κρίσιμης συγκυρίας για το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας, υπό το βάρος της ενεργειακής κρίσης και της διαρκούς ανόδου των τιμών των πρώτων υλών.

Υπενθυμίζεται εδώ πως για το 2021 οι πωλήσεις της ΔΕΛΤΑ ανήλθαν στα 279,6 εκατ. ευρώ έναντι 275 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,6%. Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 79,8 εκατ. ευρώ έναντι 86,5 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ το Ebitda ανήλθε σε 16,7 εκατ. ευρώ από 24,5 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδος 0,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας της τάξης των 0,5 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 0,8 εκατ. ευρώ το 2020.

Με νέο, άλλωστε, καθοδηγητή τον Χρήστο Τσόλκα, που ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΛΤΑ στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, η θυγατρική της Vivartia παραμένει πιστή στη στρατηγική που ακολουθεί για την περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της στην εγχώρια αγορά. Γνωστός και καταξιωμένος manager και με μακρά σταδιοδρομία σε μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Χρήστος Τσόλκας βρίσκεται στο τιμόνι της ΔΕΛΤΑ σε μια κρίσιμη συγκυρία κι ενώ το αμερικανικό fund CVC Capital Partners - βασικός μέτοχος της Vivartia - εργάζεται μεθοδικά για την υλοποίηση του στόχου του, ήτοι τη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου στη εγχώρια γαλακτοβιομηχανία.