«Ψήφο εμπιστοσύνης» στον πρόσφατο μετασχηματισμό της Mytilineos δίνει η Alpha Finance, ανεβάζοντας σημαντικά την τιμή στόχο της μετοχής από τα 20,1 ευρώ στα 31,4 ευρώ.

Παράλληλα, η Alpha Finance αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την κερδοφορία της Εταιρείας τόσο για το 2022 όσο και για την επόμενη τριετία. Συγκεκριμένα για το 2022 προβλέπει EBITDA στα €780 εκατ. και Net Income στα €438 εκατ., το οποίο εφόσον επιβεβαιωθεί θα αντιστοιχεί σε μέρισμα άνω του €1 ανά μετοχή ή 5-6% dividend yield.

Για την επόμενη 5ετία (2023-2027), η Alpha προβλέπει ότι η κερδοφορία της Mytilineos θα αυξάνεται σταδιακά, με το EBITDA να ξεπερνά το €1 δισ. το 2025 ενώ το Net Income από το 2023 κιόλας θα βρεθεί πάνω από το €0.5 δισ.

Παράλληλα, η Mytilineos εκτιμάται ότι θα καταφέρει να διατηρεί τον καθαρό δανεισμό της, σταθερά, σε επίπεδα κάτω του €1 δισ. τα επόμενα 5 έτη, ως αποτέλεσμα τόσο της υψηλής κερδοφορίας της, και άρα των ισχυρών καθαρών ταμειακών της ροών, όσο και της σωστής διαχείρισης από πλευράς της Διοίκησης, των προς επένδυση κεφαλαίων, με την απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων της Εταιρείας (ROIC) να ξεπερνάνε σταθερά το 15%.

Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ, αποτελούν βασικό άξονα της ανάπτυξης της Mytilineos, με το μεγαλύτερο μέρος του CAPEX από το 2022 και στο εξής να εστιάζει στην «Πράσινη Μετάβαση» της Εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Alpha αξιολογεί το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της Mytilineos πάνω από €2 δισ., κάτι το οποίο σταδιακά αρχίζει να αφουγκράζεται και η αγορά.

Σημαντική είναι και η συνεισφορά των ESG επιδόσεων της Mytilineos για τον αναλυτή της Alpha, και συγκεκριμένα η πρόσφατη εισαγωγή της Εταιρείας στο δείκτη Dow Jones, καθώς γίνεται η 1η Ελληνική εταιρεία που περνά το κατώφλι του πιο σημαντικού ESG δείκτη Παγκοσμίως.