H Netflix σχεδιάζει να απαγορεύσει στους χρήστες να μοιράζονται δωρεάν κωδικούς πρόσβασης έως τα τέλη Μαρτίου αυτού του έτους, λόγω διευρυμένης απώλειας εσόδων.

Ήδη από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο γίγαντας του streaming διεμήνυσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει τους συνδρομητές που μοιράζονται τους λογαριασμούς τους, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία ή πληροφορίες για το πότε θα τεθεί σε ισχύ η νέα πολιτική.

Ωστόσο, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Netflix αποκάλυψε ότι θα εφαρμόσει το καινούργιο σύστημα σε όλη το δίκτυό της προς το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023.

«Το ευρύ μοίρασμα κωδικών σήμερα (100 εκατομμύρια νοικοκυριά) υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας να επενδύουμε και να βελτιώνουμε το Netflix, καθώς και να χτίζουμε την επιχείρησή μας», τονίστηκε σε επιστολή προς τους μετόχους της. «Έχουμε εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσουμε πρόσθετες και νέες δυνατότητες που βελτιώνουν την εμπειρία στο Netflix» προστίθεται.

Η εταιρεία σημείωσε ότι η νέα πολιτική πιθανότατα θα έχει «αρνητική επίδραση» ενώ σχεδιάζει ένα «νόμιμο» μοίρασμα του λογαριασμού όπου πολλοί χρήστες θα έχουν τον ίδιο, αλλά με μικρότερο κόστος και θα απευθύνεται σε φίλους ή σε μέλη μιας οικογένειας που ζουν μακριά από το νοικοκυριό.

Για την χρονιά που πέρασε, το Netflix ανέφερε ότι για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια είχε απώλεια στον αριθμό των συνδρομητών. Το α΄ τέταρτο του 2022 οι συνδρομητές μειώθηκαν κατά 200.000, μια πτώση οριακή ως προς το σύνολο των χρηστών, αλλά υπαρκτή.