Η NN Group, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ολλανδία, είδε πτώση άνω του 14% στα λειτουργικά της κέρδη το 2022.

O Όμιλος προσφέρει ομαδικά και ατομικά προϊόντα ασφάλισης ζωής και συντάξεις, ανέφερε ετήσια λειτουργικά κέρδη 1,74 δισ. ευρώ, κάτω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,84 δισ. ευρώ.

Ο λόγος για τα «κακά» αποτελέσματα, σύμφωνα με την επιχείρηση, οφείλεται στην πώληση της NN Investment Partners αλλά και τις χαμηλές επιδόσεις στις αγορές της Ολλανδίας και της Ιαπωνίας.

Υπενθυμίζεται πως η Goldman Sachs απέκτησε τον Απρίλιο τη NN Investment Partners με έδρα την Ολλανδία για 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ και την ενσωμάτωσε στην Goldman Sachs Asset Management.

«Ενώ μπορεί να δούμε κάποια βραχυπρόθεσμη πίεση στις πωλήσεις στην Ευρώπη λόγω των υψηλότερων τιμών και του χαμηλότερου διαθέσιμου εισοδήματος, αναμένουμε ότι η ζήτηση για προϊόντα προστασίας θα "διορθωθεί" οδηγώντας σε αύξηση των πωλήσεων με την πάροδο του χρόνου», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος David Knibbe σύμφωνα με το Reuters.

Η ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ και την πρόθεσή της να επαναδιορίσει τον 52xρονο ως CEO και πρόεδρο του συμβουλίου για μια ακόμη τετραετή θητεία.