Στα 32,2 ευρώ αναβαθμίζει η Wood την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Mytilineos, επαναλαμβάνοντας τη σύσταση «Buy».

Μάλιστα, η Wood «βλέπει» περιθώρια για περαιτέρω αναβάθμιση, με το βλέμμα στις προοπτικές για ισχυρότερη κερδοφορία και καθώς το 2022, η εταιρεία ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες, δημιουργώντας γερές βάσεις για το 2023, όπως σημειώνεται.

Σύμφωνα με την Wood, το τρέχον έτος αναμένεται να είναι ακόμα ένα έτος - ρεκόρ για την Mytilineos, εκτιμώντας ότι τα EBITDA της εταιρείας θα γνωρίσουν αύξηση 12% το 2023 και 9% το 2024, με την υπερβάλλουσα κερδοφορία να προέρχεται από την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Οι προοπτικές κερδών για το 2023 παραμένουν ισχυρές για την Mytilineos, με την Wood να αναμένει συγκεκριμένα - και σε μία συντηρητική προσέγγιση όπως αναφέρει - ότι τα EBITDA της εταιρείας θα ανέλθουν σε 921 εκατ. ευρώ το 2023 και τα καθαρά κέρδη σε 510 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, για το 2024 τοποθετεί τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA σε άνω του 1 δισ. ευρώ.

Ακόμα, λόγω της διατήρησης μίας σταθερά υψηλής κερδοφορίας, από εδώ και στο εξής, η Wood προβλέπει ότι η Mytilineos μπορεί να επενδύει ποσά της τάξεως των 600-700 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, και άρα με βάση τις αποδόσεις των επενδύσεων της εταιρείας να μπορεί να αυξάνει σταθερά την κερδοφορίας της κατά 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο, χωρίς να επηρεάζει τη χρηματοοικονομική της μόχλευση, η οποία όπως εκτιμάται, θα διατηρηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και υγιή σχετικά με τον ανταγωνισμό.