Την ώρα που δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το μέλλον της Credit Suisse, με τις συζητήσεις για την εξαγορά από την UBS να συνεχίζονται σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Ελβετίας, η επόμενη μέρα της τράπεζας θα οδηγήσει σε χιλιάδες ή ακόμα και δεκάδες χιλιάδες απολύσεις προσωπικού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, προτού ξεκινήσουν οι συζητήσεις Credit Suisse, UBS και ελβετικής κυβέρνησης μέσα στο Σαββατοκύριακο, η CS ήταν σε διαδικασία περικοπής 9.000 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του ομίλου και εξοικονόμησης κόστους.

Άτομα που έχουν γνώσει των συζητήσεων αναφέρουν πως οι 9.000 απολύσεις θα είναι μόνο η αρχή και πως ο αριθμός μπορεί να είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερος.

Σημειώνεται πως η Credit Suisse και η UBS απασχολούν παγκοσμίως σχεδόν 125.000 άτομα, με το 30% αυτών των υπαλλήλων να είναι στην Ελβετία.

Από την πλευρά τους, οι τραπεζοϋπάλληλοι της χώρας ζήτησαν την άμεση σύσταση ειδικής task force για την Credit Suisse. «Υπάρχει κίνδυνος για τους περίπου 17.000 υπαλλήλους που εργάζονται για την Credit Suisse στην Ελβετία, επομένως και για τη εθνική οικονομία» τονίζει σε ανακοίνωση της η ένωση.