Ιστορικό ρεκόρ στη λειτουργική κερδοφορία των εμπορικών κέντρων της Lamda Development καταγράφηκε για το σύνολο του 2022, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Παράλληλα, η εταιρεία κατέγραψε εισπράξεις άνω των 220 εκατ. ευρώ για τις οικιστικές και άλλες αναπτύξεις στο Ελληνικό, ενώ η συνολική αξία του

επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Lamda ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ, φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA το 2022 διαμορφώθηκαν σε 122 εκ ευρώ, έναντι (335 εκ. ευρώ το 2021, στο οποίο ωστόσο εντάσσεται και η ενσωμάτωση του έργου του Ελληνικού).

Τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα (μετά από τόκους, φόρους & δικαιώματα μειοψηφίας) διαμορφώθηκαν σε ζημιά 31 εκ ευρώ, έναντι κερδών 191 εκ. το 2021 (στα οποία είχαν συμπεριληφθεί η πρώτη ενσωμάτωσης του έργου του Ελληνικού).

Τα αναπροσαρμοσμένα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα (μετά από τόκους, φόρους & δικαιώματα μειοψηφίας) διαμορφώθηκαν σε κέρδη 3 εκ. ευρώ έναντι ζημιάς 3 εκ. ευρώ το 2021.

Η αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου (GAV) της Lamda διαμορφώθηκε στα 3,16 δισ. σε νέο ιστορικό ρεκόρ.

Οι συνολικές εισπράξεις από πωλήσεις/μισθώσεις ακινήτων στο Ελληνικό διαμορφώθηκαν στα 223 εκ. ευρώ , με τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου να προσεγγίζουν τα 700 εκ. ευρώ

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα Έτους 2022 ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε σχετικά:

«Το 2022 ήταν χρονιά ψήφου εμπιστοσύνης στη LAMDA Development καθώς τα Εμπορικά Κέντρα κατέγραψαν νέο ιστορικό ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας, η συνολική αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ ξεπερνώντας τα €3 δις ενώ το έντονο ενδιαφέρον για τις οικιστικές και άλλες αναπτύξεις στο Ελληνικό ξεπέρασε κάθε προσδοκία αποφέροντας εισπράξεις άνω των €220εκ. Παράλληλα, εν μέσω αντίξοων συνθηκών αγοράς, ολοκληρώσαμε με σημαντική υπερκάλυψη την έκδοση του πρώτου Πράσινου Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους €230εκ, στην οποία καταγράφηκε νέο ρεκόρ συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών σε ομολογιακή έκδοση.

Σε μια χρονιά διεθνούς αβεβαιότητας και γεωπολιτικής αστάθειας παραμείναμε προσηλωμένοι στους στόχους και το όραμα μας.

Η LAMDA Development εμπλούτισε το χαρτοφυλάκιο των Εμπορικών Κέντρων της με την εξαγορά του μεγαλύτερου εκπτωτικού χωριού, που ήδη μετονομάστηκε σε Designer Outlet Athens.

To Ελληνικό προχωρά με πυρετώδεις ρυθμούς. Το όραμα μας για τη δημιουργία της νέας πράσινης πόλης βρίσκεται ήδη σε πλήρη ανάπτυξη. Τηρούμε τη δέσμευση μας, και το πρώτο κτίριο που ολοκληρώνουμε το καλοκαίρι του 2023 είναι αυτό όπου θα στεγαστούν συμπολίτες μας με αναπηρία. Τα έργα υποδομών που θα ωφελήσουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και θα συμβάλουν στην διευκόλυνση της καθημερινότητας τους προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον καθώς η περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της LAMDA Development, βρίσκεται μπροστά μας. Το εγγυώνται το εμβληματικό έργο του Ελληνικού και η εντυπωσιακή λειτουργία των εμπορικών μας κέντρων.».