Μνημόνιο Συνεργασίας τριετούς διάρκειας προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες στην παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένων λύσεων συγκοινωνιακών αναγκών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και σε άλλες περιοχές που θα συμφωνηθούν υπέγραψαν σήμερα η ΔΕΗ και η Solaris Bus & Coach S.A.

H Solaris Bus & Coach S.A. Πολωνίας είναι ένας εδραιωμένος Ευρωπαίος κατασκευαστής φιλικών προς το περιβάλλον αστικών λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ. Η Solaris υιοθέτει τις πλέον μοντέρνες τεχνολογίες πρόωσης, με αιχμή την ηλεκτροκίνηση, και προσαρμόζει τα προϊόντα της στις εκάστοτε λειτουργικές απαιτήσεις αστικής μετακίνησης, με προτεραιότητα την ασφάλεια και την εργονομία. Η εταιρεία έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το Solaris Urbino 12 Electric ως «Λεωφορείο της Χρονιάς 2017» και έχει λάβει επίσης το εταιρικό βραβείο EBUS 2017 για την καίρια συνεισφορά της στην ανάπτυξη της αστικής κινητικότητας μέσω οχημάτων μαζικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων.

Στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο εταιρειών, η ΔΕΗ, πλήρως εναρμονισμένη με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την απανθρακοποίηση, έθεσε υπό την αιγίδα της την εκδήλωση «Electric Urban Mobility», που πραγματοποιήθηκε από τη Solaris τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στον χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έλαβε χώρα σήμερα 21 Νοεμβρίου 2017, παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Πολιτείας, στο πλαίσιο επίσημης διήμερης επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Πολωνικής Δημοκρατίας, Andrzej Duda, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Ο κ. Duda και η συνοδεύουσα αντιπροσωπεία συμμετείχαν στο ελληνοπολωνικό επιχειρηματικό συνέδριο «Πράσινες Καινοτόμες Τεχνολογίες», που οργανώθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ακολούθησε γεύμα του Προέδρου της Πολωνικής Δημοκρατίας με Πολωνούς και Έλληνες επιχειρηματίες.

Διαβάστε επίσηςΣυνεργασία Enterprise Greece-Πολωνικού Οργανισμού Επενδύσεων και Εμπορίου