Την έγκρισή τους στις προσπάθειες που κάνει η διοίκηση της Yalco-Κωνσταντίνου ΑΕ να κρατήσει την επιχείρηση σε λειτουργία, μέσω συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες, εύρεση επενδυτών και εκπόνηση σχεδίου εξυγίανσης, έδωσαν στη χτεσινή Γενική Συνέλευση οι μέτοχοι.

Με ποσοστό 94,43% του εκπροσωπουμένου στη συνέλευση μετοχικού κεφαλαίου της Yalco-Κωνσταντίνου ΑΕ, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η λειτουργία της εταιρείας, μετά την αναφορά του προέδρου ότι η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε επαφές με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της, αλλά και την εξεύρεση ενός κατάλληλου σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρείας, από τις αρχές του 2018, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αναζητήσει πηγές κεφαλαίου κίνησης και πέραν του τραπεζικού συστήματος, η χρηματοδότηση του οποίου συνεχίζεται εντός των εγκεκριμένων ορίων.

«Σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες, έχουν προχωρήσει στη διενέργεια σχετικής διαδικασίας εξεύρεσης επενδυτών, η οποία έχει οδηγήσει στην εκδήλωση δεσμευτικού ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στην εταιρεία. Συγκεκριμένα, η διαδικασία προσέλκυσης επενδυτών ολοκληρώθηκε στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2018 και τα αποτελέσματά της εξετάζονται από τις χρηματοδοτούσες τράπεζες. Εκτιμάται ότι, εφόσον οι συζητήσεις αυτές ολοκληρωθούν και εξασφαλισθούν οι αναγκαίες πηγές χρηματοδότησης εγκαίρως, η εταιρεία θα μπορέσει να ανακάμψει, να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς και να ανακτήσει την αναπτυξιακή πορεία της» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

«Ωστόσο, η ολοκλήρωση της παραπάνω λύσης απαιτεί σύνθετες διαδικασίες και διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες και, ενδεχομένως, την ανεύρεση επενδυτή, για τις οποίες η διοίκηση δεν δεσμεύεται ότι θα έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά σε εύλογο χρονικό διάστημα. Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση δεν είναι σε θέση αυτήν τη στιγμή να εκτιμήσει βάσιμα τόσο την πιθανότητα, όσο και τον χρόνο επίτευξης των παραπάνω επιλογών και σχεδίων» διευκρινίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.