Περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια έχει προσφέρει το ίδρυμα «The Coca-Cola Foundation», από την ίδρυσή του το 1984, σε προγράμματα στήριξης των τοπικών κοινοτήτων όπου δραστηριοποιείται. Στην Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα έχει συνεισφέρει με περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια.

Το ίδρυμα αποτελεί τον φιλανθρωπικό οργανισμό της The Coca-Cola Company η οποία έχει δεσμευτεί να προσφέρει το 1% των καθαρών κερδών της ετησίως στις τοπικές κοινότητες όπου δραστηριοποιείται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσα από τα 34 χρόνια λειτουργίας του, το The Coca-Cola Foundation συνολικά έχει αγγίξει την καθημερινότητα περίπου 655 εκατομμυρίων ανθρώπων και έχει υποστηρίξει περισσότερους από 42.000 οργανισμούς παγκοσμίως, εστιάζοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ενδυνάμωση των γυναικών και στην ευημερία των κοινοτήτων.

Στην Ελλάδα, από το 2010 μέχρι και σήμερα, το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) έχει συνεισφέρει με περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια (περίπου το 1/3 της συνολικής κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας) σε προγράμματα που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά στην προστασία του νερού αλλά και σε προγράμματα που προωθούν την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, την στήριξη και ενδυνάμωση της νέας γενιάς της χώρας μας αλλά και στην αντιμετώπιση έκτακτων κοινωνικών ζητημάτων και καταστροφών, όπως οι καταστροφικές φωτιές αυτής της χρονιάς στην Αττική.

Η Σίσσυ Ηλιοπούλου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, δήλωσε: «Η προσφορά είναι ένας από τους κύριους πυλώνες της Coca-Cola. Το μέλλον της εταιρείας μας εξαρτάται από το να πηγαίνουμε καλά ως επιχείρηση, προσφέροντας, όμως, συγχρόνως στις κοινότητες που δραστηριοποιούμαστε και δημιουργώντας κοινές ευκαιρίες για όλους. Στόχος μας είναι οι κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε να γίνονται πιο δυνατές, πιο ευημερούσες, πιο υγιείς και πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνες».