Στο υψηλό επίπεδο Α αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο όμιλος ICAP, καταδεικνύοντας, έτσι, ως μία επιχείρηση με χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και με σημαντικά οικονομικά μεγέθη.

Η ανακοίνωση:

H εταιρεία «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.», ανακοινώνει, βάσει των  συμβατικών της υποχρεώσεων, που απορρέουν από το 21/3/2018 Πρόγραμμα Εκδόσεως Κοινού Ομολογιακού Δανείου της, ύψους εκατόν είκοσι εκατομμυρίων ευρώ (120.000.000 €), την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας  από  την  εταιρεία  ICAP Group A.E. και την  διαβάθμιση της από BB σε Α.

Η διαβάθμιση Α υποδηλώνει πάρα πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόμα και υπό δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και επομένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραμένει σταθερά υψηλή. Οι επιχειρήσεις µε διαβάθμιση Α χαρακτηρίζονται από τα πολύ σημαντικά οικονομικά μεγέθη τους, την ανοδική πορεία και τη σημαντική θέση τους στην αγορά.

Η αναβάθμιση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. από την ICAP βασίζεται – μεταξύ άλλων – στα ακόλουθα:

-        Τη στρατηγική επιλογή του Ομίλου για σταδιακή διαφοροποίηση του μείγματος των κλάδων δραστηριότητας, ως προς την συμβολή τους στα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη. Ο Όμιλος προχωρά σε αύξηση της συνεισφοράς του κλάδου ΑΠΕ και του κλάδου των Παραχωρήσεων, οι οποίοι δημιουργούν μακροπρόθεσμες, επαναλαμβανόμενες, «σταθερές» ταμειακές ροές.

-        Το αποδεδειγμένο ιστορικό υψηλής απόδοσης της υφιστάμενες διοίκησης σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες αγοράς.

-        Τον σταθερά αυξανόμενο και υψηλό ενοποιημένο κύκλο εργασιών και την ισχυρή λειτουργική κερδοφορία.

-        Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του Ομίλου (περίπου € 2,2 δις).

-        Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα του δανεισμού του Ομίλου αποτελείται από δάνεια χωρίς αναγωγή στη μητρική εταιρεία (non-recourse) και τα οποία πραγματοποιούνται στην βάση χρηματοδότησης συγκεκριμένων έργων.