Στην έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει, μέσω θυγατρικής, η Μytilineos, την ώρα που γνωστοποιήθηκε πως ο οίκος Fitch αξιολόγηση την επιχείρηση με βαθμό BB.

Στην έκδοση πενταετούς ομολόγου 500 εκατ. ευρώ προχωρά η Μytilineos

Πενταετές ομόλογο ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ θα εκδώσει ο όμιλος Μυτιληναίου, με την διαδικασία να αναλαμβάνει η θυγατρική Mytilineos Financial Partners SA, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Όπως ανακοινώθηκε, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc θα ενεργήσουν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc θα ενεργήσουν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Αlpha Βank A.E., Eurobank Ergasias S.A.¸ Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. θα ενεργήσουν ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στην Αθήνα σήμερα, 18 Νοεμβρίου.

Αξιολόγηση ΒΒ και outlook σταθερό από τη Fitch

Με ΒΒ και σταθερό outlook, δηλαδή υψηλότερα από το ελληνικό Δημόσιο, αξιολόγησε ο οίκος Fitch τη Μytilineos.

Οπως αναφέρει ο οίκος, η αξιολόγηση στηρίζεται στο διαφοροποιημένο επιχειρηματικό προφίλ της εταιρίας, το επιχειρηματικό μοντέλο, τις καθετοποιημένες δραστηριότητες στη μεταλλουργία καθώς και την ισχυρή και ενισχυόμενη θέση στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού, που προσφέρει ένα “μαξιλάρι” έναντι της μεταβλητότητας στις ταμειακές ροές. 

Το σταθερό outlook αντανακλά την προσδοκία ότι το διαφοροποιημένο προφίλ της εταιρίας και η αυξανόμενη δραστηριοποίηση στον κλάδο κοινής ωφέλειας θα μετριάσουν τις πιέσεις στον κλάδο μεταλλουργίας και κατασκευών EPC, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.