Σημαντική ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της κατά 45% κατέγραψε η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των πωλήσεων της Παπουτσάνης για τη συγκεκριμένη περίοδο, ανήλθε σε 20,9 εκατ. ευρώ, έναντι 14,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση του κύκλου εργασιών της Παπουτσάνης οφείλεται στις υψηλές επιδόσεις των κατηγοριών των επώνυμων προϊόντων, των παραγωγών για τρίτους, αλλά και στην αύξηση των πωλήσεων των ειδικών σαπωνομαζών, πρώτης ύλης για την παραγωγή στερεού σαπουνιού. Με τον τρόπο αυτό αντιστάθμισε τη μείωση των πωλήσεων προς τη ξενοδοχειακή αγορά. 

Οι εξαγωγές της εταιρείας Παπουτσάνης το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθαν σε 10,4 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 50% του συνολικού κύκλου εργασιών, καταγράφοντας αύξηση ύψους 55%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το 26% του συνολικού κύκλου εργασιών προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 10% από πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά, το 49% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 15% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.

Όπως τονίζει η εταιρεία "μετά από ένα ικανοποιητικό 2019, από πολύ νωρίς το 2020 με το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19 ήταν γεμάτο πρωτόγνωρες προκλήσεις. Η διοίκηση της εταιρείας έθεσε από την αρχή ως πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών της. Οι ομάδες της αντιμετώπισαν την κρίση με ιδιαίτερη ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα, ενώ τα θετικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου απέδειξαν ότι η εταιρεία μπόρεσε να ανταποκριθεί και να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες".

Προσθέτει επίσης, ότι "το υπόλοιπο της χρονιάς, η συνεργασία με πολύ μεγάλη γερμανική εταιρεία για την παραγωγή του μεγαλύτερου μέρους των ευρωπαϊκών τους αναγκών σε στερεό σαπούνι εξελίσσεται κανονικά με τις πρώτες παραγωγές να ξεκινούν το τρέχον τρίμηνο του έτους. Παράλληλα, το επενδυτικό πρόγραμμα είναι σε πλήρη ανάπτυξη με στόχο αρχές του 2021 να έχει διπλασιαστεί η παραγωγική ικανότητα σε στερεό σαπούνι και να έχει ξεκινήσει η παραγωγή συνθετικού σαπουνιού. Τέλος η εταιρεία έχει λάβει και την οριστική άδεια παραγωγής βιοκτόνων και απολυμαντικών που θα της δώσει τη δυνατότητα να αυξήσει τη γκάμα των σχετικών προϊόντων και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες να προχωρήσει και σε εξαγωγές αυτών.
Η εταιρεία συνεχίζει την προσπάθεια βελτίωσης των επιδόσεων σε όλες τις κατηγορίες δραστηριοποίησής της και στην ανάπτυξη υπαρχουσών και νέων συνεργασιών, παραμένοντας έτοιμη να προσαρμοστεί στις συνεχώς και ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες".