Οι αγορές και οι επενδυτές εμπιστεύονται και πάλι τον Μυτιληναίο. Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η έκδοση «πράσινου» ομολόγου αξίας 500 εκατ. ευρώ από την εισηγμένη εταιρεία, καθώς προσφέρθηκε ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ζητούσε, ενώ και το επιτόκιο θεωρείται από τα πιό ευνοϊκά σε παρόμοια εγχειρήματα.

Το ζητούμενο ποσό υπερκαλύφθηκε κατά σχεδόν τέσσερις φορές, καταδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των αγορών στις προοπτικές της εισηγμένης, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,25%, επίπεδο που κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό από τη διοίκηση της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. (η «MYTILINEOS»), μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές και ενεργειακές εταιρείες, με διεθνώς διαφοροποιημένα περιουσιακά στοιχεία και δραστηριότητες, ανακοινώνει σήμερα την επιτυχή τιμολόγηση (pricing) της πρώτης πράσινης έκδοσης (η «Έκδοση») πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων, με επιτόκιο 2,25%, λήξη το 2026 (οι «Ομολογίες») και τιμή έκδοσης 100%.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Έκδοση θα διατεθούν για (i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, (ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και (iii) την καταβολή των αμοιβών και εξόδων της Έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της εταιρείας. Η Έκδοση προγραμματίζεται να διακανονιστεί στις 28 Απριλίου 2021, εφόσον πληρωθούν οι συνήθεις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σε σχέση με την έκδοση, οι BNP Paribas, Citigroup Global Markets Europe AG και HSBC Continental Europe S.A. ενεργούν ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators), και οι Alpha Bank Α.Ε., Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία, Goldman Sachs Bank Europe SE, J.P. Morgan AG, Morgan Stanley Europe SE, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Nomura Financial Products Europe GmbH και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners). Η HSBC Continental Europe S.A. ενεργεί επίσης ως Σύμβουλος Διάρθρωσης Πράσινων Ομολογιών (Green Structuring Advisor).

Με έδρα στην Ελλάδα, η MYTILINEOS διαθέτει ισχυρή διεθνή παρουσία. Οι μετοχές της MYTILINEOS, που ιδρύθηκε το 1908, είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1995 με χρηματιστηριακή αξία την 9η Απριλίου ύψους περίπου € 2,03 δισ.