Ο MYTILINEOS οδεύει προς χρονιά-ρεκόρ το 2022, τονίζει σε ανάλυσή της η Wood, που ταυτόχρονα αυξάνει κατά 21% την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 21 ευρώ από 17,3 ευρώ προηγουμένως.

 

Ο αναλυτής αυξάνει εκ νέου τις εκτιμήσεις του για την κερδοφορία κατά 20% και σημειώνει τις βελτιωμένες αποδόσεις που βασίζονται στις μεγάλες «πράσινες» επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί.

Στηριζόμενη στην επερχόμενη μεγάλη αύξηση του EBITDA και των λοιπών οικονομικών μεγεθών από το 2022, η Wood προβλέπει ιδιαίτερα ελκυστικούς δείκτες P/E και EV/EBITDA, διατηρώντας έτσι την πρόταση για «αγορά» της μετοχής, με το upside πλέον να τοποθετείται στο 48%.

Η σημαντική αυτή αύξηση στην τιμή-στόχο βασίζεται στην αναμενόμενη άνοδο της κερδοφορίας (EBITDA) τόσο από τον τομέα της Μεταλλουργίας (κυρίως λόγω της παγίωσης των τιμών του αλουμινίου και της αλουμίνας σε υψηλές τιμές), όσο και από τον επικείμενο όγκο έργων στον τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών σχετιζόμενα με την «πράσινη» ενέργεια.

Σημαντική αναμένεται να είναι και η συνεισφορά της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο (CCGT), ισχύος 826 MW, στα αποτελέσματα του 2022.